Прекрасно! Мощни Стоеви минаха през драма, но потеглиха с безценна победа на Олимпийските игри Париж 2024


Прекрасно! Мощни Стоеви минаха през драма, но потеглиха с безценна победа на Олимпийските игри Париж 2024
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

4704 0

На Олимпийските игри в Париж 2024 сестри Стоеви търсят първо излизане от групите на най-големия спортен форум, след като не успяха да го сторят на Токио 2020 и Рио 2016. А стартът бе отличен, след като победиха с 2:1 гейма Йънг Пуи Лам и Йънг Нга Тин (Хонг Конг).

Стоеви прегазига съперничките си в първия гейм с 21:11, но във втория пропуснаха мачбол и в крайна сметка го загубиха с 21:23. В третия физическото им състояние бе много по-добре и също оказа сериозно влияние, като затвориха мача след 21:15 (пълно развитие във всеки гейм вижте по-долу в материала).

В следващия мач утре (28.07) Стоеви се изправят срещу китайките Шенг Шу Лиу и Нинг Тан, които оглавиха групата след разгромен успех с 2:0 гейма (21:11 и 21:13) срещу Ани Ксу и Кери Ксу, представляващи САЩ.

Сестри Стоеви започнаха с победа на бадминтон на Олимпийските игри в Париж 2024

Стартът на Стоеви в груповата фаза!

Първи гейм

Мачът тръгна много оспорвано и третото разиграване бе изключително дълго, но за щастие отиде в полза на Стоеви. Опонентките отново изравниха след силна забивка в Габриела. Неуспешен начален удар направи резултата 3:2 за българките, а аут им позволи да се откъснат за 4:2. Отличната защита на Стоеви бе пречупени за 4:3. Мощна забивка на Стефани за 6:3. Поредица от забивки пречупиха опонентките, а след това дойде и елементарна грешка в мрежата - 8:3.

При 9:4 Стефани показа изумителна защита и след оспорвано разиграване дойде аутът от съперничките - 10:4. Сервис в аут за 11:4. Двата отбора си размениха по два аута за 12:5. Състезателките от Хонк Конг влязоха в добра поредица и намалиха до 13:7 след инфарктно спечелено продължително разиграване. Устремът им продължи след неуспешен ретур от наша страна - попаднал в мрежата - 13:8. Българките показаха отлична защита при мощни забивки, последва страхотна контраатака от Габриела, която матира сперничките и спря серията им - 14:8. Серия от забивки от Габи и Стефи доведе до бекхенд в аут и леко неразбирателство в отсрещната страна - 15:8. Успешна къса матира състезателките от Хонк Конг и последва удар в мрежата - 16:8 и комфорната преднина бе възстановена.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Серията за българите продължи до 17:8 след чудесен прехвърлящ удар. Сервис в аут за 18:9 - той бе оспорван, но "ястребовото око" показа, че началният е много в аут по широчината. Нова забивка от основната линия, дело на Габриела, доведе до грешка в мрежата - 19:9. Опонентките отново бяха пречупени - удар в аут и 20:9 - първи геймбол. Той не бе оползотворен след мощна забивка в средата - 20:10. И вторият бе пропуснат след удар в мрежата от Габриела, но третият бе грабнат след аут.

Втори гейм

Бърза грешка от състезателките от Хонг Конг за 1:0, но след това и риск от българките, който не се отплати -равенство. Оспорвано разиграване и грешка от Стефани след удар в тялото - перцето отиде в мрежата - 1:2. Хитър удар по късия диагонал от българките доведе до грешка в аут - 2:2. Милиметри разделиха нашите момичета от чудесен диагонал - 2:3. Престъпване на линията при сервис от опонентките ни дадоха лесна точка - 3:3. Стефани оспорва удар в близост до аутлинията, отсъден в аут - "ястребовото око" обаче показа, че в действителност перцето е в аут с милиметри - 3:4. Продължителна размяна на удари и смяна на темпото завърши с грешка на Стефани в мрежата след показа разочарованието си - 3:5.

Подемът за съперничките продължи - недобре повдигнато перце от нашата страна и неспасяема забивка в близост до мрежата - 3:6. Серията на опонента приключи - две поредни забивки в мрежата и 5:6. Забивка от основната линия на Габриела попадна в мрежата, но следд това се реваншира със забивка в близост до мрежата - 6:7. Чудесна защита от българките, а накрая мрежата им помогна, след като неспасяемо прати перцето в противниковата страна и изравни резултата. Обратът бе факт след чудесна смяна на темпото и грешка в мрежата от опонентките - 8:7. Бе намерена огромна оставена празна зона след леко неразбирателство между сестрите - 8:8. Прекрасна забивка по диагонала от Стефани доведе до удар в аут и 9:8. Рискова и мощна забивка от около основната линия от Стефани - 10:9, но след това Габи изкара перцето в аут след нов риск. Паузата дойде при 11:10 след чудесна забивка от Стефани, принудила опонентките да сбъркат в аут.

Авансът бе увеличен до 12:10 след забивка в средата и миг на разконцентриране от отсрещната страна. Това продължи и с удар в мрежата отблизо за 13:10. Серията продължи за 14:10 след хубава забивка в средата. Този път забивката на Стефани попадна в мрежата за 14:11. Бърза грешка за 14:12. Поредна чудесна забивка от Габриела за 15:12. Неприятна грешка и авансът се стопи до 15:14. Агресивна игра от противничките доведе до грешка в мрежата и резултатът бе изравнен. Поредица от забивки пречупиха нашата отбрана и за съжаление изостанахме с 15:16. Серията на състезателките от Хонг Конг бе прекратена след мощна забивка и удар в аут - 16:16. Прехвърлящ удар в аут отново изведе Стоеви напред за 17:16. Агресивна игра от съперничките отново ги изведе напред за 17:18. Удар, попаднал с малко вътре - 17:19 и критична ситуация. Елементарна грешка при началния удар за 18:19. Лесна грешка в мрежата изравни резултата за 19:19. След две поредни мощни забивки от основната линия, хванати от опонентките, последва грешка в мрежата от Стефани - 19:20 и геймбол за представителките на Хонг Конг. Чудесна защита и хитро и умело позициониране на перцето в оголена зона оставиха Стоеви в гейма - 20:20. Поредица от мощни забивки от Стефани бяха хванати, хитра къса обаче изненада опонентките и те пратиха перцето в аут - 21:20 и мачбол за българките.

Оспорвано и много продължително разиграване приключи със забивка от нашия отбор, която бе посрещната с къса, където нямаше кой да хване перцето - 21:21. Аут от Стефани след ново напрегнато разиграване - 21:22 и втори геймбол за съперника. Почти през цялото разиграване Стоеви бяха в отбранителна позиция и накрая сбъркааха в аут.

Трети гейм

Първата точка бе за нашите момичета след грешка в мрежата - 1:0. Прехвърлящ удар в аут от Габи за 1:1. Мощна забивка в близост до мрежата за 1:2, но забивка и от нашите момичета, която принуди опонентката да сбърка в аут - 2:2. Перцето закачи линията по широчината в нашето поле - 2:3, но след това съперничките пратиха забивка в мрежата за ново равенство. Бърза точка след чудесен начален удар и 4:3. Оспорвано разиграване приключи с фамозна къса от Габриела, закачила линията - 5:3. Агресивната игра на представителките на Хонг Конг даде резултат - 5:4. Този път огромен късмет с мрежата за отсрещната страна - перцето отскочи няколко пъти от нея и влезе в полето на Стоеви - 6:5. Аут от Стефани изравни резултата.

Опонентките поведоха със 7:6, но след грешка от начален удар се стигна до поредно равенство. Чудесни рефлекси в близост до мрежата от Габи - 8:7. За първи път се отвори разлика от две точки в гейма за 9:7, но след мощна забивка Стефани не се справи и прати перцето в аут - 9:8, а след пласиран удар в опразнена зона се стигна до ново равенство. Удар през средата матира опонентките, а след това последва мощна забивка от Габи и почивката дойде при 11:9.

Чудесен начален удар и грешна преценка от опонента - 12:9. Контраатака в опразнена зона за 12:10, а след това чудесната защита от Стоеви бе пречупена - 12:11. Опит за технична къса от Стефани не прехвърли мрежата и резултатът бе изравнен. Чудесна забивка по диагоанала от Габриела намери празна зона - 13:12. Нов опит за технична къса от Стефани не прехвърли мрежата и пак равенство. Аут от съперничките за 14:13, а след това въпреки чудесната защита от състезателките на Хонг Конг перцето бе повдигнато, а едната съперничка бе на земята - последва безпроблемна забивка за 15:13. Чудесна къса и отговорът бе удар в аут по диагонала - 16:13. Бе оставена голяма опразнена зона и Габриела прати перцето там за 17:13. Чудесно спасяване на забивка от Стефани - 18:13. Неуспешен опит за забивка от Стефани в близост до мрежата - 18:14. Стоеви поведоха с 19:14, а след серия от забивки Стефани разстреля съперничките отблизо - 20:14 и мачбол. Първият бе пропуснат за 20:15, но след същински подарък и сервис в аут мачът бе спечелен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички