Програма на българските спортисти днес (30.07) - 5:2 в полза на българските успехи срещу неуспехите


Програма на българските спортисти днес (30.07) -  5:2 в полза на българските успехи срещу неуспехите
Снимка: Getty Images

2333 0

Ден №3 на Олимпийските игри в Париж определено не беше успешен за родния спорт. След вдъхновяващото класиране за финал на Валентина Георгиева, българските участници имаха тежък трети ден, като претърпяха поражения и отпадания във всички спортове - фехтовка, тенис, бокс, спортна стрелба, джудо и плуване. 

В ден №4 от най-големия спортен форум ще се надяваме на по-силно за българите представяне. Сестри Стоеви все още имат шанс да преодолеят групите в бадминтона, а Ангелова и Василев гребат за влизане в полуфиналите на "скиф". 

Мицин с шанс за поправка след слабия старт на Игрите

Освен това имаме двама представители в плуването, както и старт на похода на Станимира Петрова. 

Ето как изглежда пълната програма на родните представители

30.07 (вторник) - програма на българите на Олимпийските игри 2024

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Габриела и Стефани Стоеви - Двете сестри победиха в последния си мач в груповата фаза, като се справиха с американките Ани и Кери Ксу. По този начин за първи път стигат до директните елиминации на Олимпийски игри

Десислава Ангелова - Тя се класира за полуфиналите на сингъл скиф от олимпийския турнир по гребане в Париж, след като завърши на трето място в своята серия в четвъртфиналите. Вижте повече подробности в този материал.

Кристиан Василев -  Българинтът не успя да се класира за полуфиналите на едноместния скиф от олимпийския турнир по гребане в Париж, след като завърши на четвърта позиция в своята четвъртфинална серия.

Станимира Петрова се впуска в състезанието по бокс

12:00 часа: Петър Мицин - Плувецът ни не успя да се класира на полуфинал на 200 метра бътерфлай, след като завърши 19-и. Мицин спечели серията си, но остана на 1 секунда от топ 16. 

13:20 часа: Станимира Петрова - Боксьорката ни спечели първия си мач при жените до 54 килограма и се класира на 1/4-финалите. Тя се наложи с 4:1 над световната шампионка Хуан Сяо-Уен от Тайван. 

13:55 часа: Любомир Епитропов - Младият плувец се класира на полуфиналите на 200 метра бруст, след като завърши трети в своята серия №2. Състезателят даде време 2:10.59. 

15:00 часа: Калояна Налбантова - 18-годишната бадминтонистка спечели първи мач в груповата фаза на индивидуалното състезание по бадминтон за жени. Тя надви с 2:0 (21:18,21:18) далеч по-опитната и подкрепяна от домакините Ки Сюефей. 

Следете класирането по медали на Олимпийските игри

Следете резултати, представяне и медали за България на Игрите в Париж 

Следете пълната програма на България на Олимпиадата

Налбантова ще търси дебютна победа на Олимпийски игри

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички