Първата цел е изпълнена! Десислава Ангелова е на полуфинал по гребане на Олимпийските игри в Париж!


Първата цел е изпълнена! Десислава Ангелова е на полуфинал по гребане на Олимпийските игри в Париж!
Снимка: Getty Images

1657 0

Днес (30.07) Десислава Ангелова взе участие на четвъртфиналите на скиф на Олимпийските игри в Париж. Българката завърши трета във втора серия, което ѝ бе достатъчно да се класира на полуфиналите, които са утре.

Австралийката Тара Ригни спечели серията с време от 7:30.57, а втора остана представителката на САЩ Кара Колер. Десислава Ангелова пък затвори дистанцията от два километра за 7:41.25.

Съпернички на Деси Ангелова бяха Адриана Сангинети (Перу), Беатриз Куня Тавареш Кардосо (Бразилия), Кара Кохлер (САЩ), Тари Ригни (Австралия) и Фатеме Моджалатопрагхгале (Иран).

26-годишната Ангелова направи успешен олимпийски дебют, като преодоля дистанцията от 2000 метра с контролирано гребане и второ време за 7:42.73 минути в предпоследната пета серия. Тя беше изпреварена само от европейската вицешампионка Александра Фьостер (Германия) със 7:36.35 минути.

Представянето на Ангелова на 1/4-финала

Деси потегли много добре, като в началните метри поддържаше второто място, борейки се с американката. След първите 500 метра завърши на трето място с много малко изоставане от Кохлер. Това класиране се запази през цялото време, като именно трето място бе достатъчно за нашето момиче да се класира. ПОлуфиналът е в сряда от 11:14 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички