С изключителна драма в края! Семен Новиков ще се бори за златен медал за България на Игрите в Париж!


С изключителна драма в края! Семен Новиков ще се бори за златен медал за България на Игрите в Париж!
Снимка: Bulgarian Wrestling Federation

3968 0

Семен Новиков се класира за финала на олимпийския турнир по борба в категория до 87 килограма на класическия стил и си осигури поне сребърен медал от Игрите в Париж. На полуфинала той се справи с унгареца Давид Лошончи с 3:1 точки.

Преди това  победи грузинеца Лаша Гобадзе с 8:3. Новиков показа класа и характер, за да надвия европейския шампион от 2019 година.

Така, България има своя първи финалист в Париж и реалния шанс за златен медал. На финала утре след 21:15 часа българският национал ще се изправи срещу световния вицешампион в категория до 82 килограма Алиреза Мохмадипиани (Иран), който навакса пасив от 0:3 и детронира защитаващия титлата си от Токио 2020 и двукратен световен първенец Жан Беленюк (Украйна) с 3:3 правилото за последна спечелена точка. Любопитно бе, че Гриша Ганчев, който нави Новиков да се състезава за България се разплака след усепха.

Представянето на Новиков на полуфинала

Макар унгарецът да нямаше преимущество, то Новиков получи предупреждение за пасивност и бе дадена точка за Лошончи. В "партера" издържа на акцията, продължила 23 секунди и не бе присъдена нова точка за съперника му. Малко след това опита отново повдигне унгареца, но в последния момент му се изплъзна - за втори път в двубоя.

При оставащи 2:10 минути Новиков взе точка, а опонентът му поставен в "партер". Българският представител пробва с повдигане, но не успя да вземе още точки. 68 секунди преди края Новиков удържа на атаката на унгареца и показа блестяща защита при "партер", запазвайки точки 1:1. при оставащи 17 точки Новиков взе точка, а след мощна атака в заключителните секунди удържа. Съдията не даде точка на унгарския състезател, но последва протест, който не бе уважен и победата отиде в българския представител.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички