Стефка Костадинова си пожела 5-6 златни медала от нашите представители на Олимпийските игри


Стефка Костадинова си пожела 5-6 златни медала от нашите представители на Олимпийските игри
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

159 0

Председателят на Българския олимпийски комитет - Стефка Костадинова, изрази надежда българските спортисти да спечелят поне 5-6 златни медала на Олимпийските игри в Париж.

Думите на Стефка Костадинова

Тя беше сред специалните гости на изложбата на българския скулптор и художник Владимир Николов, организирана в българското посолство във френската столица. Тази вечер ще се проведе откриващата церемония на Игрите, която ще започне по река Сена и ще завърши на площад "Трокадеро".

Още: Ограбиха легендарния Зико на Олимпийските игри по странен начин - загубил половин милион

"Всички знаем, че една Олимпиада е каймакът на една спорта кариера. Всички млади таланти и спортисти се готвили повече от четири години. Да им пожелаем да са живи и здрави, да представят достойно България, защото знаем, че спортът е феномен, спортът е култура, спортът е велико изкуство. Те много добре съзнават, че са готвили много добре, знаят, че когато покриеш олимпийски норматив това ти дава шанс да се състезаваш с всички големи спортисти в света. Много съм развълнувана, тъй като аз съм го минала целия този дълъг път и знам много добре какво е да станеш европейски шампион, световен шампион, олимпийски шампион и им го на всички от сърце", сподели Стефка Костадинова.

"Тази Олимпиада ще бъде уникална, защото Откриването няма да се проведе на стадион, където могат да гледат 100 хиляди души, а на открито и ще го гледат 600 хиляди души на живо. Мисля, че ще стане един много голям спектакъл и дано Господ да е с нас. На миналата Олимпиада в Токио имахме шест медала, беше женска Олимпиада, имахме три златни медала. Дано този път да имаме повече от 5-6 златни медала", добави още легендарната българка.

Пълен наръчник за Париж 2024 - всичко, което трябва да знаете за Олимпийските игри

Кои са българските спортисти с 2 или повече медала от Летни олимпийски игри?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички