СТРАХОТЕН ден за България! 4 медала и гордост на Олимпийските игри в Париж!


СТРАХОТЕН ден за България! 4 медала и гордост на Олимпийските игри в Париж!
Снимка: Колаж: Sportlive.bg

6612 0

Изключително успешен е днешният ден (08.08) за България на Олимпийските игри в Париж. Цели четири медала бяха завоювани, като определено това е денят за нашите представители във Франция. Силен старт бе даден от художествената гимнастика в лицето на Боряна Калейн и Стилияна Николова. Спечелен бе и първият златен медал от Семен Новиков, а Божидар Андреев и Кимия Ализадех завоюваха бронз, както и Хавиер Ибанес.

Калейн ще се бори за медал в художествената гимнастика, разочарование за Николова

Боряна Калейн започна по перфектния начин Олимпийските игри в Париж 2024. Тя се класира безапелационно за многобоя, след като не допусна никакви грешки - в нито една от четирите ротации. В крайна сметка даде резултат от 136.450 (34.600 на топка, 35.350 на обръч, 32.900 на лента и 33.600 на бухалки).

Стилияна Николова обаче не показа това, на което е способна. Тя допусна грешки в съчетанията си, като беше малко по-припряна от обикновено. Самата Николова призна, че е много подготвена и че отдава грешките на емоциите. Тя даде резултат от 127.700 (34.700 на топка, 33.900 на обръч, 31.050 на лента и 28.050 на бухалки) и остана 11-та, а първите 10 се класират за финал. Вижте повече подробности.

Новиков с успех, невиждан 24 години у нас

Семен Новиков е първият, който донесе златен медал за България от Париж. Натурализираният украинец разби със 7:0 във финала Алиреза Мохмадипиани от Иран, като завърши изключителното си представяне. Така за първи път от 24 години насам България има своя олимпийски шампион в класическата борба (до 87 килограма). Вижте повече подробности.

Мечтаем за още едно злато в борбата

Магомед Рамазанов се класира на финала класическата борба до 86 килограма. Натурализираният руснак победи Аарън Брукс на полуфиналите след феноменален обрат в последната секунда и успех с 4:2. Той ще влезе в борба за финала утре (09.08).

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Любопитното е, че Рамазанов се класира за Париж 2024 в последната секунда на последната квалификация, а сега ще играе финал на Игрите след успех отново в последната секунда! Вижте повече подробности.

Божидар Андреев впечатли при щангистите

Божидар Андреев донесе третия медал за България. В категория до 73 килограма той взе бронза с двубой от 344 (154 на изхвърляне и 190 на изтласкване).  Българинът хитро прецени да направи само успешни опити - особено на фона на немалкото грешки от опонентите. В крайна сметка след шест успешни опита успя да си спечели медал, като в последния момент му бе отнето среброто. Вижте повече подробности.

Хавиер Ибанес остана с бронз след спорно съдийство

Хавиер Ибанес приключи участието си на Игрите в Париж, като българският представител загуби от Мунарбек Сейтбек Уулу (Киргизстан). Решението дойде с разделено гласуване от петимата съдии (4:1). Останаха съмнения относно коректността му, като публиката освирква решението, след като бе обявено. Така той остана с бронзов медал като няма мач за третото място.  Вижте повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички