Треньорът на Светлана преди мача със скандална боксьорка: Няма какво да направим


Треньорът на Светлана преди мача със скандална боксьорка: Няма какво да направим
Снимка: GettyImages колаж: Sportlive.bg

4994 0

Светлана Станева започна с победа на Олимпийските игри в Париж 2024. Тя сломи Микаела Уолш от Ирландия в категория до 57 килограма. На четвъртфиналите обаче ще се изправи срещу Лин Ю Тин, която нашумя в последните дни. От суеверия българката не искаше да говори пред камерата след края на мача. Ето какво заяви Борислав Георгиев - националният треньор по бокс:

"С такава добра съперничка - Уолш от 12 години играе бокс на високо ниво, Светлана я обезличи, не получи удари, спази тактиката. Целта беше да я изнервим и да я накараме да атакува, тъй като и тя е контрабоксьорка. Мисля, че това се получи. Първия рунд го взехме с малко удари, няколко пъти я завъртя. След това от щаба ѝ ѝ казаха да атакува, което вече още повече улесни втори и трети рунд. Тя идваше към нас и Светлана... това е нейният стил. Тя е магьосник на контрата.

Има още какво да покаже. Все пак това е турнирен двубой. Целта е да си пазим силите. Вдругиден играем срещу световната шампионка от Тайпе, нямаше нужда да показва целия си арсенал и да се изморява. При условие, че сме взели двата рунда и мачът е затворен, целта беше да държим резултата. Тя се отпусна и разигра и стана добре.

Още: Браво! Светлана Станева потегли с победа на Париж 2024 - но в бокса я чака... скандалната Лин Ю Тин

Светлана Станева може да победи Лин Тин

Каквото и да кажа, че е безсмислено, тъй като самият МОК ги е допуснал вече. Ние нямаме друг шанс, освен да играем с нея. Светлана игра напълно равностойно с нея, даже не съм сигурен че загуби от нея с 2:3 миналата година в Индия. Светлана има пълния потенциал и възможностите да победи Лин Тин от Тайпе.

Нямаме право на контестация, на възражения. Каквото са видели съдиите - това е" - сподели Георгиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички