Петият най-скъп играч в историята на футбола е неочакван и недооценен герой


Петият най-скъп играч в историята на футбола е неочакван и недооценен герой
Снимка: колаж: SportLive; снимки: GettyImages

1290 0

Неймар е не само действащият най-скъп футболист на планетата с платените от ПСЖ 222 милиона евро, но е и играчът, за когото са платени най-много пари при всичките му трансфери - общо 400 милиона евро. 

За сравнение - за Кристиано Роналдо са платени общо 247 милиона евро за сделките между Спортинг, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Ювентус и отново "червените дяволи". 

Интересен факт е, че с трансфера си от Атлетико (Мадрид) в Милан Алваро Мората влезе в топ 5 на играчите, за които са платени най-много трансферни суми. 

Мората влезе в топ 5 на играчите, за които са платени най-много пари

Мората в топ 5 на играчите, стрували най-много пари във футбола 

Преминаването на капитана на Испания при "росонерите" струва 13 милиона евро на италианския клуб, с което общата трансферна сума, платена за Мората през годините, набъбна до 202 милиона евро. 

Така, той се вклини в топ 5 на тази класация. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Рекордьорът, както споменахме, е Неймар с 400 милиона евро, следван плътно от Ромелу Лукаку, който направи два трансфера, за които бяха платени около 80 милиона паунда. Общо за неговите услуги до момента са платени 339.22 милиона евро и с още няколко трансфера може и да изпревари Неймар. 

№3 в класацията е Роналдо (247 милиона евро), а топ 4 се затваря от Усман Дембеле - 220 милиона евро, 150 от които платени от Барселона на Борусия (Дортмунд). 

Новият член на топ 5 бива директно трансфериран за 5-ти път, като има и два престоя под наем на обща стойност 38 милиона евро. Рекордният за неговата кариера трансфер е за 66 милиона евро от Реал Мадрид в Челси. 

Интересен факт е, че през цялата си кариера Мората е критикуван и одумван, че не е част от елита на нападателите в световния футбол. Независимо от това, той има забележителна кариера, спечелил е всичко във футбола (освен Световно първенство с Испания), а 216 гола и 82 асистенции в 589 мача на клубно равнище. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички