Чудовищен отзвук от битката на Светлана Каменова с "биологичния мъж" Ю-Тин Лин


Чудовищен отзвук от битката на Светлана Каменова с "биологичния мъж" Ю-Тин Лин
Снимка: Lap.bg/LubomirAsenov

22352 0

Огромен отзвук получиха действията на Светлана Стаменова след края на битката ѝ с обвинената за "биологичен мъж" Ю-Тин Лин. Както е известно, изхвърлената от Световното по бокс представителка на Тайван спечели изключително спорно срещу българката с подкрепата на съдийската бригада. 

Това не остана незабелязано от световната общественост, която беше вперила поглед в дуела на българката. Реакцията ѝ след мача пък се превърна в символ на подкрепата към женския спорт - символ, който достигна до десетки милиони погледи чрез социалните мрежи.

В следващите редове екипът на Sportlive.bg събра редица публикации, като ще видите десетки коментари, отправени в подкрепа на българската боксьорка, а жестът, който впечатли света, вижте тук

Подкрепа от глас №1 против мъжете в женския спорт в САЩ 

Райли Гейнс изобщо не е популярно име в България, но американската плувкиня е считана за символ в битката на жените да не се допускат трансджендъри и "биологични мъже" в женските дисциплини. Нейната история е свързана със състезание в NCAA, на което тя финишира първа, наравно с трансджендъра Лиа Томас, но трофеят отива при Томас. Разбира се, Лиа не е част от Олимпийските игри, след като международната федерация по плуване не допусна трансджендъра до Игрите. 

Та, Гейнс беше една от хилядите, които защити Светлана след поражението ѝ от Ю-Тин Лин. 

"Тя не използва думи, но казва толкова много. Мощна. XX ≠ XY", написа Гейнс, но далеч не беше единствената, чието послание за Светлана достигна до стотици хиляди души. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Дори в САЩ подкрепата за Светлана е много голяма

Спасете жените 

"Този XX жест на Светлана Станева, след като Лин Ютинг, XY съперничка, я побеждава несправедливо, е емблематичен. Имаше много спорове относно мъжете боксьори на #ПарижОлимпийски игри, но във всяка ситуация жените бяха смели, честни и достойни. Няма нищо омразно в това да бъдат защитавани на женските спортове", написа Женевиев Глък - изследовател, писател и един от създателите на списание "Reduxx". 

"Тайванската тенисистка Лин Ю-Тин, за която преди това беше установено, че има XY хромозоми, победи българската тенисистка Светлана Станева с 5:0. Сега Лин има гарантиран олимпийски медал при жените. След мача Станева изглежда е направила жест "ХХ" към публиката, използвайки пръстите си", пише Reduxx за случилото се по време и след мача. 

"Дами, нека X се види от всеки! Един чисто "Начукайте си го" за МОК и новия символ за тези, които не се нуждаят от фалшив паспорт, за да докажат, че са жени: Българската боксьорка #СветланаСтанева отказва да стисне ръката на Ю Тинг след победата си в женската категория и вместо това показва Х пред камерата в знак на това, че е истинска биологична жена с Х хромозоми", написа Биргит Кел - германска авторка на книги, защитник на правата на децата и враг на идеята да се извършват операции за смяна на пола върху деца. 

"Българската боксьорка Светлана Станева прави жест с ръка "Х", за да покаже, че е истинска жена, след като е победена от биологичния мъж Лин Ю-Тин. ХХ = женски хромозоми", написа Оли Лондон, който е автор и сътрудник "новини" за различни издания, а само неговата публикация за по-малко от 24 часа достигна до над 1 милион гледания. 

Публикация, посветена на Светлана Каменова, достигнала до милиони

Лин Ю-Тин, която се провали на тест за определяне на половата идентичност преди Световното по бокс, но се бори на Олимпиадата, току-що победи българката Светлана Станева. След поражението си тя отказа да се ръкува и направи с пръстите си знак "Х", за да сигнализира, че има ХХ хромозоми", пише "Visegrad24". 

Българската боксьорка Светлана Станева, след като е пребита от мъжкия боксьор Лин Ю Тин, прави знак Х с пръсти към публиката, което означава: Аз имам Х хромозоми! Аз съм жена!", пък гласеше публикацията на италианския архитект и продуцент Робин Моноти. 

"УАУ! След като е победена от мъжа Лин Ю-Тин в състезанието по бокс за жени, българската боксьорка Светлана Станева прави знак "Х", за да покаже, че има XX женски хромозоми. Лин Ю-Тин има XY хромозоми. Олимпийските игри подкрепят насилието срещу жени", пък гласи публикацията на "Libs of Tik-Tok" - акаунт с над 3.3 милиона последователи. 

Буквално хиляди са публикациите, посветени на жеста на Светлана Каменова, който отекна в цял свят (вижте го целия тук). И за финал - показваме ви една от най-гледаните публикации, дело на "End Wokeness": 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички