Ексклузивно: "Гунди - легенда за любовта" се продава като топъл хляб - падат чудовищни рекорди още този уикенд


Ексклузивно: "Гунди - легенда за любовта" се продава като топъл хляб - падат чудовищни рекорди още този уикенд
Снимка: Междинна станция

1507 0

Вече с пълна сила се излъчва филмът "Гунди - Легенда за Любовта". Най-накрая стартира масовото излъчване на лентата, която се очаква да осъществи истинска революция за българското кино, а самата лента мигновено да се превърне в най-гледания български филм в историята на тази индустрия у нас. 

С бюджет от около 4.5 милиона лева, близо 3 часа времетраене и невероятна актьорска игра, филмът за Гунди получи невероятни коментари в последния месец. От 18.10.2024 година феновете на киното, на Гунди и Левски в цялата страна могат да гледат филма, който обещава да се превърне в истински феномен. 

Гунди - легенда за любовта се готви за умопомрачителен откриващ уикенд

Манията "Гунди - легенда за любовта" 

След като в "Арена София" беше даден подобаващ старт на "Гунди - легенда за любовта", се очаква взривоопасен първи уикенд за филма по кината из цялата страна. 

Ранни петъчни прожекции 

Дори ранните прожекции в петък, макар и в работно и учебно време, привличат стотици към киносалоните из цялата страна. От 10 сутринта няма "празна" прожекция на филма за легендата на българския футбол, като дори залите с традиционно ниска посещаемост приемат десетки желаещи да гледат най-популярната кинолента в съвременната история на българското кино. 

Макар средния брой посетители на прожекция в България за 2023 година да беше малко над 14 души, то само за ранните прожекции из цялата страна това число е 3-4 пъти по-голямо, а на места - и много повече. 

Историческо - петък вечер се оказа ден за кино 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Отдавна "кино преживяването" е със залязващи функции, най-вече заради навлизането на стрийминга в ежедневието на човека, както и пандемията от 2020 година, която доведе до милиарди загуба за киноиндустрията. 

"Гунди - легенда за любовта" обаче се оказа, че е най-търсеното забавление за петък вечер, а и за уикенда. В петък специално масово прожекциите след 18:30-19:00 часа са разпродадени, като са малко залите, в които капацитетът не е зает поне на 50-60% за вечерните излъчвания. Нещо повече - дори прожекциите след 21:00 часа се радват на сериозен интерес. 

Стотици хиляди ще гледат лентата за Гунди в следващите 2 месеца

В София интересът е най-голям, като за вечерните прожекции масово или няма билети, или са останали единични такива, независимо от големината на залите. 

Вечното дерби срещу Гунди - мачът не пречи на желаещите 

Филмът получи неочакван конкурент в откриващия си уикенд, след като от БФС взеха нелепото решение Левски - ЦСКА да се играе в събота (19.10), вместо на оригиналната си дата месец по-рано. Така "Гунди - легенда за любовта" се наложи да се изправя срещу най-гледаната спортна продукция в българския телевизионен ефир извън финалите на Световно и Европейско първенство. 

Справка на Sportlive.bg показва, че големият сблъсък между Левски и ЦСКА няма да попречи драстично на интереса към филма. Много от прожекциите в основни киносалони в България вече са наполовина пълни дори в часовете преди и по време на двубоя. 

 

Като допълнение към тази информация, можем да заявим, че вечерните прожекции в събота из цялата страна се радват на голям интерес, а повече от половината капацитет на повечето прожекции вече е зает! 

Рекордите, които филмът за Гунди се очаква да бие 

Откриващият уикенд на филма се очаква да е исторически. Като за начало, най-гледаната БГ лента в последния месец - "Русалки", записа силен откриващ уикенд (13-15 септември), след като 38 277 зрители гледаха лентата, създадена от български "тик-ток"-ъри. Очаква се това постижение да бъде подобрено от "Гунди - легенда за любовта", който ще се бори за най-гледана лента през 2024 година в България. 

Една от причините за големия успех на "инфлуенсърската" прожекция е и фактът, че в голяма част от кината в България имаше промоция и гледането на всяка лента струваше 5 лева през въпросния уикенд. 

"Кунг-фу панда 4", "Отвътре навън 2" и "Аз, проклетникът" са останалите прожекции, преминали границата от 30 хиляди зрители в първия си уикенд в България. 

Очакванията са не просто за силен откриващ уикенд, но и за над половин милион българи да гледат "Гунди - легенда за любовта" до края на година. Огромен интерес към филма има и зад граница, а официалната премиера събра рекордните 8 хиляди зрители в зала "Арена София". 

Най-гледаният филм в историята? 

По данни на българската боксофис класация, най-посетеният филм в историята на България е "Аватар 2". Продукцията на Джеймс Камерън е събрала 476 991 зрители във всички български кина и генерира над 6 милиона лева приходи. Очаква се "Гунди - легенда за любовта" да се бори именно с този рекорд. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички