Ел Класико между Реал Мадрид и Барселона: Кога, къде и в колко часа да гледаме най-голямото испанско дерби?


Ел Класико между Реал Мадрид и Барселона:  Кога, къде и в колко часа да гледаме най-голямото испанско дерби?
Снимка: GettyImages

427 0

Дербито между Реал Мадрид и Барселона чука на вратата. Първото издание на Ел Класико през сезон 2023/24 е този уикенд и обещава да е едно от най-напрегнатите в последните години. 

Дали заради финансовите проблеми на Барселона, дали заради доминацията на Реал на домашната сцена, дали заради напускането на Лео Меси - последните издания на най-големия сблъсък във футбола не носят същия заряд като преди. Ситуацията обаче е коренно различна. Игровите проблеми на Реал Мадрид и избухването на Барселона под ръководството на Ханзи Флик обещават едно от най-големите дербита между двата отбора. 

Барселона влиза в Ел Класико като лидер в Ла Лига

Кога е първото Ел Класико за сезона? 

Двата отбора се изправиха един срещу друг по време на предсезонната подготовка, но първият официален мач между двата отбора е този уикенд. Ел Класико ще се проведе в събота (26.10) - точно на Димитровден. 

В колко часа започва мачът? 

Битката е на "Сантяго Бернабеу" и е с начален час 22:00 българско време

Къде да гледаме мача? 

Мачът може да бъде гледан пряко по "Макс спорт 4". Това е телевизията, която излъчва най-големите мачове от Ла Лига вече от няколко години, като Ел Класико не прави изключение, поне когато е част от испанското първенство. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

В програмата на телевизията е заложено и мащабно студио, което е с начален час 21:00. Преди това каналът ще излъчи и предаване, посветено на сблъсъка - "Пътят към Ел Класико". 

Тези от вас, които не могат да гледат мача по телевизията, могат да следят Ел Класико: Реал Мадрид - Барселона НА ЖИВО в Sportlive.bg. 

Ел Класико между Реал Мадрид и Барселона

В каква форма влизат двата отбора? 

Барселона е абсолютен лидер в Ла Лига, като от началото на сезона отборът има само едно поражение във вътрешното първенство - от Осасуна като гост. 

Реал Мадрид влиза в мача, непознавайки вкуса на поражението в Ла Лига вече повече от 1 година. Отборът има много игрови проблеми, но в навечерието на Ел Класико изигра може би най-силните си 45 минути футбол от началото на сезона при обрата от 0:2 до 5:2 срещу Борусия (Дортмунд) в повторение на финала на Шампионска лига от сезон 2023/24. 

Класирането в Ла Лига преди дербито

В първенството 3 точки делят Реал и Барселона. В момента "кралете" са на 2-ро място с актив от 24 точки (7 победи и 3 равенства), докато каталунците са с 27 пункта (9 победи, 1 загуба). Головата разлика на Барселона е стряскаща, като само за 10 кръга отборът е вкарал 33 гола - 12 повече от Реал Мадрид. "Белия балет" пък е с втората най-добра защита - 7 допуснати гола. 

Реал Мадрид с най-добрата защита преди Ел Класико №1 за сезона

Кой е фаворит в мача? 

Фаворит в мача е Реал Мадрид, въпреки че "блаугранас" са лидери в класирането. Причина за фаворизирането на "кралете" е домакинският фактор, както и фактът, че поне на хартия шампионите имат по-добър състав. За тях обаче ще липсват Тибо Куртоа и Родриго, които се присъединяват към Даниел Карвахал и Давид Алаба, които лекуват дълготрайни травми. Браим Диаз е под въпрос. 

Лазаретът на Барселона пък става все по-малък, след като в групата на отбора се завърнаха трайно контузените Гави и Френки де Йонг. Тер Щеген обаче остава извън строя, както и Кристенсен и Роналд Араухо. 

Очакванията са за голов двубой и победа за Реал Мадрид, но дали те ще се оправдаят ще разберем малко преди полунощ в събота вечер! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички