Пламен Андреев във Фейенорд: Пропада ли трансферът - нови подробности по оста България - Нидерландия


Пламен Андреев във Фейенорд: Пропада ли трансферът - нови подробности по оста България - Нидерландия
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3551 0

Левски е напът да осъществи един от най-силните си трансфери за последното десетилетие. Вратарят Пламен Андреев, който беше скъсан от критики от феновете на тима, ще заиграе в една от иконите на нидерландския футбол - Фейенорд, а Левски ще прибере тлъста сума за правата на младежкия национал. 

Андреев, който беше наложен от Станимир Стоилов в стартовия състав на тима, блесна с изявите си през последните години, въпреки че допусна и немалко грешки - нещо напълно нормално за играч на неговата възраст. 

Сега, той тръгва по стъпките на друг "син" вратар - Николай Михайлов, който също бе част от нидерландското първенство, превръщайки се в легенда на Твенте. 

Пламен Андреев пред супер трансфер

Подробностите за трансфера на Андреев във Фейенорд 

Пропада ли трансферът на вратаря? 

Към момента Пламен Андреев във Фейенорд е "50 на 50". Както е известно, той трябваше да пътува за Ротердам днес, но преминаването на титулярния страж Байлоу в Саутхямптън пропадна. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Въпреки това, нидерландският гранд все още иска да привлече стража на Левски. Офертата остава непроменена, като на този етап зависи от Андреев  дали иска да продължи кариерата си, но като трети вратар във Фейенорд. Не е изключен и вариант с отдаването под наем на стража за един сезон. 

Ето какво се знаеше преди последната новина за Андреев: 

От кога има интерес към Андреев? 

През тази година неколкократно скаути на различни отбори са гледали изявите на вратаря, като мениджър от Нидерландия е изгледал няколко мача на Левски, в които Андреев е бил на терена. Включително и злощастния за него мач срещу Лудогорец през април. 

Интересът към него се засили и когато беше нареден в топ 10 на най-перспективните млади вратари на Rising Stars. През 2023 CIES го обяви за най-талантливия вратар до 20-годишна възрааст. 

Колко пари ще вземе Левски? 

Засега изглежда сигурно, че Левски ще прибере 1.5 милиона евро за трансфера на Пламен Андреев. Ще е интересно да видим, когато сделката бъде официално обявена, дали "сините" ще запазят процент от бъдещ трансфер на играча. 

Кога ще отиде вратарят във Фейенорд?

Андреев ще пътува за Ротердам в сряда, като ще премине медицински прегледи и ще уточни финалните детайли около своя договор. 

Пламен Андреев

Рекордна ли е сделката за Левски? 

Трансферът ще е рекорден за вратар на Левски. В същото време, Андреев ще е третият най-скъпо продаден българин в селекцията на Левски след Георги Иванов - Гонзо (4.1 милиона евро в Рен) и Николай Илиев (1.8 милиона евро в Болоня). Гонзо беше продаден през 2002 година, а Илиев - през 89-та. 

В последните 4 години сумата по трансфера на Андреев се нарежда на 4-то място - след Хосе Кордоба (3.65 милиона евро), Уелтън (3 милиона евро) и Роналдо (2 милиона евро). 

Кой ще пази за Левски след трансфера 

Ако сделката бъде финализирана, на вратата на Левски ще застане хърватинът Матей Маркович. Той беше взет за титуляр, но Пламен Андреев подобри драстично формата си под ръководството на Станислав Генчев и беше твърд титуляр в неговата селекция. Сега хърватинът ще получи шанс, а втори вратар ще е Иван Андонов. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички