Той трябваше да е следващият голям нападател - Генчев видя друга роля за нешлифования "син" диамант


Той трябваше да е следващият голям нападател - Генчев видя друга роля за нешлифования "син" диамант
Снимка: LAP.bg

5815 0

Надпреварата в Първа лига вече започна, а Левски стартира ударно с 6:1 в "Надежда', демонстрирайки амбиция за високо класиране и ефективен и атрактивен футбол. Трансферите в тима обаче се бавят, а схемата на Станислав Генчев изисква трима централни бранители. На този етап "сините" не разполагат с достатъчно дълбочина на този пост. Тогава - какво е решението? 

Златният и неочакван шанс за Борислав Рупанов? 

Келиан ван дер Каап получи контузия по време на мача срещу столичните "железничари", което отваря сериозен шанс за изява пред младия син... нападател! 

Да, точно така - младокът е израснал като нападател в школата на Левски и явно Станислав Генчев вижда нещо различно у голаджията, след като го пробва като защитник срещу Локомотив (София). Именно той замени нидерландеца на почивката. И, въпреки че има 11 гола през миналия сезон в Трета лига, Рупанов се очертава като един от вариантите за "кърпене" на "синята" защита. 

Рупанов - нападател по визитка, но защитник по призвание?

Като нападател, Рупанов отлично знае какво трябва да правят защитниците в дефанзивен план. Физиката му пък предполага, че би могъл да се справя отлично на този пост, но засега няма необходимата практика. 

Въпреки липсата на опит, именно Рупанов е един от вариантите за титуляр в защитата за мача срещу Ботев (Враца). Той ще трябва да застане в сърцето на отбраната заедно с Кристиан Димитров и Цунами, които са сигурните централни бранители в мача. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Разбира се, Генчев може да смени схемата от 3-5-2 на 4-3-3, както и да върне играч като Охене в отбранителния вал. Но Рупанов е демонстрирал достатъчно вещина в тренировките, за да е вариант пред новия треньор на Левски. Нещо повече - той му гласува доверие, макар и в решен мач, въпреки че не беше взел участие в нито една от контролите на Левски. Дали сега е неговият миг - предстои да разберем? 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички