Борба срещу расизма и една крайнодясна партия: Какво продиктува всъщност жеста на Ламин Ямал след гола?


Борба срещу расизма и една крайнодясна партия: Какво продиктува всъщност жеста на Ламин Ямал след гола?
Снимка: GettyImages

4693 0

Испания успя да достигне до финала на Европейското първенство по футбол след обрат срещу тима на Франция. Рандал Коло Муани откри резултата за „Петлите“, но след страхотни голове на Ламин Ямал и Дани Олмо испанците показаха характер и надвиха в крайна сметка своя съперник.

Ламин Ямал

За пореден път, един от най-впечатляващите за тима на „Ла Фурия Роха“ беше 16-годишната сензация Ламин Ямал. Младата звезда на Барселона не само изравни със страхотно изпълнение извън наказателното поле, но и през целия мач продължи да носи опасност пред съперниковата врата. В защита също не пестеше енергия и заслужено това негово представяне му донесе приза за играч на мача.

Какво символизира радостта му след гола

Още: Испания е на финал, но един футболист - играл блестящо, отнесе брутално недоволство от феновете на Европейското (ВИДЕО)

След всеки гол Ламин Ямал празнува по един и същи начин. Той показва пред камерите числото 304, което всъщност е номерът на пощенския код на неговото родно място – Рокафонда. Това е малка провинция в Барселона, където той е израснал. С тази си радост той не само отправя поздрав към хората там, но и изпраща послание към крайнодясната партия в Испания „Вокс“. Тази партия преди е описвала Рокафонда като „мултикултурно бунище“.

 

Проблемите за Ямал и неговото семейство

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Въпреки крехката възраст на младока, той вече се е сблъсквал с прояви на расизъм. Съобщава се, че още в различните възрастови групи, Ламин е ставал обект на расисъм. По-рано през годината пък испански коментатор беше уволнен, защото се изказа дискриминационно спрямо младия играч.

Партия „Вокс“ също не таи добри чувства към Ямал и неговото семейство. В миналото тя е била изключително гневна от една проява на футболиста. Това се случва, когато Ламин и няколко негови съотборници са облечени във видео с марокански екипи.

Още: "Имам 26 гении на Европейското" - Луис де ла Фуенте "охлади" страстите за Ламин Ямал

Наскоро пък бащата на испанската звезда имаше проблеми със закона. Той беше глобен с 600 евро, след като е хвърлял яйца по предизборна шатра на партия „Вокс“ и е крещял думите „фашисти“ и „расисти“. В корта той обясни защо е постъпил по този начин.

„Имах своите мотиви. В същия ден моят син пътуваше с националния отбор да представлява страната си и тези расисти се появиха в нашия квартал, и застанаха точно до училище, където има хора от всички раси“, обяснява по-подробно бащата на Ямал относно какво го е накарало да постъпи по такъв начин.

Килиан Мбапе призна очевидното: Европейското бе провал за мен - чака ме нов живот в Реал Мадрид

Нидерландия - Англия в исторически за века дуел на Европейското по футбол: 16 луди факта + СЪСТАВИ за мача

Нидерландия - Англия по ТВ: Къде да гледаме полуфинала от Европейското първенство по футбол?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички