Последният мач Левски - ЦСКА, в който на терена имаше повече българи, отколкото чужденци (ВИДЕО)


Последният мач Левски - ЦСКА, в който на терена имаше повече българи, отколкото чужденци (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

594 0

ЦСКА и Левски са най-титулуваните отбори в България. Когато двата столични гранда са били най-силни, в отборите им са преобладавали българи. Неслучайно, и най-силните години на националния ни отбор са преминали по време на доминация на един от двата мегагранда на родния футбол. 

В последните години обаче чужденците доминират като брой на терена и за двата отбора. За кратко, в Левски имаше повече българи в титулярния състав, но до тази ситуация се стигна по-скоро заради финансовите проблеми на тима, а не някакъв рязък обрат в политиката на тима и сериозен ръст на производителността на "синята" школа. 

Поредното дерби между двата отбора е близо до това да постави абсолютен антирекорд за българи титуляри на терена, затова и направихме кратко проучване - кога за последно на терена имаше повече българи, отколкото чужденци, в мач между двата най-популярни отбора в България? 

ЦСКА - Левски от 2017 година

2017 година - последната, в която българите доминираха на терена 

Последната среща, в която в титулярните състави на двата отбора имаше повече български футболисти, отколкото чуждестранни играчи, беше в края на сезон 2016/17. 

В мач от 35-ия кръг на първенството пред 13 600 души на стадион "Васил Левски" "червени" и "сини" събраха общо 12 българи в стартовите си състави - 7 в състава на "армейците" и 5 в този на Николай Митов. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

На 28-ми май ЦСКА громи Левски с 3:0, като и трите попадения са отбелязани от чужденци - два на Давид Симао (за 1:0 и 3:0) и едно попадение на Густаво Кулма. 

Българите в състава на ЦСКА бяха Георги Китанов, Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Антон Недялков, Кристиян Малинов и Кирил Десподов. 

Сред титулярите на Левски пък бяха Николай Кръстев, Сашо Александров, Александър Александров, Веселин Минев и Божидар Краев. 

Оттогава насам няма случай, в който българите на терена да са били повече от чужденците, а в последните няколко издания на Дербито разликата е умопомрачителна. Дори имаше няколко мача, в които имаше едва 3-ма българи на терена. Нещо повече - в последните 2 мача ЦСКА излиза само с чужденци в титулярния си състав. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички