Предизвестеният крах за Реал: Недостатъците в Мадрид, които го отдалечават от величието миналия сезон


Предизвестеният крах за Реал: Недостатъците в Мадрид, които го отдалечават от величието миналия сезон
Снимка: Getty Images

979 0

В Испания оценяват, че е било е въпрос навреме Реал Мадрид да допусне загуба. "Белия балет" започна сезона, без да остави убедителни усещания по отношение на играта, но по отношение на резултатите нещата, повече или по-малко, вървяха добре. Без поражения през първите осем дни от Лигата, въпреки че постигнаха три равенства и с победа и в дебюта в Шампионска лига.

Има обаче някои недостатъци в играта на Реал, които доведоха до предвиден крах. Няколко са нещата, които не работят съвсем. Най-очевидното е, че без Тони Кроос е много по-трудно за Мадрид да играе футбол.

Анчелоти е избрал по-вертикална игра, но в момента тя не работи и офанзивната продукция обикновено е ниска. Но има и други проблеми, като отделните моменти на ключови фигури от миналата година, като Винисиус или Белингам, или съмненията, които Анчелоти изразява относно системата, която започна като една, а напоследък е друга.

Още: След необичайната роля на загубили: Анчелоти видя как това може да се окаже положително за Реал Мадрид

Винисиус и Белингам са далеч от най-добрата си форма

Ако имаше две фигури, които до голяма степен донесоха миналогодишния успех, това бяха Винисиус и Белингам. Нито един от двамата обаче не достига до това ниво. В случая с бразилеца той има само три гола, въпреки че има и 7 асистенции. Той прави по-малко опити за дрибъл от миналия сезон (преди 8,3 за 90 минути; сега 7,5) и постига по-малко успешни (3,3 срещу 2,6). Освен това стреля много по-малко, тъй като миналата година бяха близо до два удара към вратата на всеки 90 минути (1,7), а този сезон дори не достига до един (0,9).

В случая с Белингам спадът е много по-осезаем: той има само две асистенции, без голове, в седем изиграни мача. Миналия сезон, след седем мача, той отбеляза шест гола. Тези цифри не трябва да се сравняват с точност, тъй като ролята му сега, след идването на Мбапе, е много различна, но англичанинът все още търси най-добрата си версия като полузащитник. Тази, която предложи например през второто полувреме на Суперкупата на Европа срещу Аталанта. Анчелоти знае това, но ще му даде цялото време на света.

Още: Кошмар за грандовете: Реал Мадрид бе шокиран, Атлетико унижен, а Ливърпул не спира да мачка в Шампионска лига

Съмнения в системата

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Успехът на Реал Мадрид миналата година беше неочакван за мнозина, включително за самия Анчелоти, който призна, че не е очаквал да се представят на това ниво от началото до края на кампанията, като загубиха само два мача (и двата срещу Атлетико). Без Бензема или заместник, той измисли 4-4-2, в която Белингам взимаше ролята на нападател в определени моменти. Така англичанинът отбеляза 23 попадения, повечето от които в началната част на игрището.

Но за този сезон Кроос напусна и пристигна Мбапе, а Анчелоти отново промени формацията, за да се върне към 4-3-3. Схема, която е добре позната в Мадрид. Отборът работи на практика на пристъпи, откакто сезонът започна с тази система, но в отсъствието на Мбапе на "Метрополитано", Карлето предпочете да се върне към 4-4-2 от миналия сезон, като дори имаше Ендрик като опция за поддържането. И в Лил той настоя за тази идея. Общото убеждение винаги е било, че Мадрид ще започне кампанията с 4-3-3 и ще я завърши с четирима полузащитници и по-солидна схема, но съмнението към схемата остава.

Мбапе: 7 гола, малко игра

Още: Реал Мадрид нарушава основно свое правило - само и само, за да задържи лидер

Всички тези недостатъци могат да бъдат покрити от Мбапе с неговите голове и в момента не може да бъде винен, че не отбеляза. Французинът е отбелязал седем гола досега. Проблемът е, че досега не е останало много друго за запомняне. Три от тези голове бяха от дузпи, два от изстрели в наказателното поле с известна трудност и още един на празна врата. Неговият гол срещу Алавес, след връзка с Белингам, съкращаване и удар, беше най-близо до неговата пълна версия на ПСЖ, просто искра, която дава надежда.

Вярно е, че той играе на позиция като на нападателя, в която получава много по-малко топк, но в моменти на "зацикляне" Мадрид се нуждае от повече от него. Не беше така в Лил, за където се възстанови много бързо от мускулни проблеми. И все пак той не влезе в игра, за да не бъде рискуван.

Още: Лил - Реал Мадрид по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка от Шампионска лига?

Смут в съблекалнята на Реал Мадрид: Ожесточен спор между Анчелоти и Арда Гюлер

Безпардонно! Думите, с които Винисиус ядоса цяла Испания (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички