Дори на 847 километра от "Герена": Станимир Стоилов не спира да говори за Левски


Дори на 847 километра от "Герена": Станимир Стоилов не спира да говори за Левски
Снимка: https://www.instagram.com/goztepe/

148 0

Вече година и половина Станимир Стоилов не е треньор на Левски и няма абсолютно никаква роля в клуба. Нещо повече - след като си тръгна от стадион "Георги Аспарухов" на крилете на посредствеността и преди дерби с ЦСКА, специалистът от Хасково си намери нов отбор - Гьозтепе. 

За това време, Стоилов свърши страхотни неща с турския клуб, подплатен от тлъстата банкова сметка на Драган Шолак. Отборът е вече в елита на Турция, където няма поражение в 4 мача (1 победа и 3 равенства). 

Независимо че има нова и добре платена работа, Стоилов винаги намира време за Левски - основно да насажда напрежение между ръководство и фенове. Поредният такъв случай стана в последните дни, след като бившият треньор на "сините" коментира пред вестник "Труд" трансфера на Пламен Андреев във Фейенорд. 

Разбира се, освен хвалби за вратаря, имаше и "стрелба" към ръководството на Левски, което можело да вземе 1 милион лева повече за стража, ако е бил останал капитан. 

Опитът на Стоилов като директор и управленец определено си казва думата. Той е нулев, като след активната си кариера на футболист той стана треньор и до ден днешен е треньор. Разбира се, ръководството на всеки клуб, в който е работил, се е допитвало до него, но преговорите се водят от други хора. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Няма правило във футбола, което да гласи, че ако има трансфер на капитан, то сумата е по-висока. Няма и практика във футбола, която да прави капитаните на отбори по-скъпи, защото видиш ли носят лента на ръката си. 

В топ 10 на световните трансфери има 2-ма играчи, които са купени като капитани - Джак Грийлиш и Деклан Райс, които обаче не са взети заради лидерските им качества, а високата платена сума за тях се дължи на тъй наречения "английски данък", а не защото са капитани. В топ 20 процентът на продадени капитани пада драстично. 

Още: Горди! Левски изпрати 15 национали в паузата

Разбира се, Стоилов по-скоро търси да "захапе" ръководните фактори на "Герена", хващайки се за абсолютно недоказано твърдение. Интересът към Андреев не е, защото е бил с капитанска лента, а защото демонстрира талант и умения, неприсъщи за вратар на неговата възраст.

 

И, докато глупостта за Андреев е достатъчен атестат, че на този етап Стоилов няма какво толкова лошо да каже за Левски, то самият факт, че още се занимава със "сините" е достатъчен. Раздялата беше преди повече от година. На "Герена" са си позволили да говорят за него не повече от 3-4 пъти, докато от напускането си насам Стоилов говори за "сините" във всеки удобен случай. Ясно е защо го прави, но може би е по-добре да продължи напред и да се съсредоточи изцяло върху измирското си приключение, а не върху болните амбиции на шепа фенове, които още искат Сираков да им даде клуба на тепсия. 

Селекцията не е приключила: В Левски се оглеждат за вратар и офанзивен халф

Левски не се спира: Друг българин напуска 24 часа след Пламен Андреев

Трансферното лято в Първа лига: ЦСКА плаща невиждана сума! (ОБНОВЯВА СЕ)

Голмайстори в Първа лига през сезон 2024/25: Макни подгони Ахмедов

Класиране в Първа лига през сезон 2024/25 - Хебър направи ЦСКА предпоследен

Левски обяви контрола срещу отбор, който бие в 64% от случите

Мъри зашлеви наследниците си в Левски: Заради тях клубът изпуснал милион

Още: Левски започва специална кауза, феновете също ще могат да помогнат

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички