Реал Мадрид ще катастрофира чудовищно в следващите 10 месеца


Реал Мадрид ще катастрофира чудовищно в следващите 10 месеца
Снимка: GettyImages

7689 0

Реал Мадрид започна слабо кампанията си в Ла Лига - с равенство срещу Майорка, но не липсата на 3 точки е голямото притеснение за действащия европейски клубен шампион. "Кралете" не за пръв път започват неубедително в историята си, но червената лампа трябва веднага да светне на "Валдебебас", защото испанският гранд изглежда плачевно в началото на сезона. 

Отборът е видимо уморен, липсва сплав в средата на терена, защитната двойка Рюдигер - Милитао е, в най-добрия случай, леко колеблива, а Мбапе се сблъска с реалността на ниския блок в испанската елитна дивизия. И, да - от един мач не можем да си вадим генерални изводи. Но всичко, случило се в последните 2-3 месеца в клуба, сочи, че сезон 2024/25 ще е турболентен за Реал. 

Липсата на Тони Кроос 

Няма кой да замени германският спец в средата на терена - футболист с неговия профил няма нито в селекцията на Реал, нито на трансферния пазар. Неговата липса веднага се усети - при "кралете" няма човек, който да може да дирижира темпото и разиграването, особено с диагонални пасове. Това се забеляза и в двата мача досега на тима, а липсата му ще става все по-крещяща. Белингам, Чуамени, Валверде и Камавинга не са усъвършенствали това в играта си, а Модрич ще има по-скоро епизодична роля в тазгодишната селекция на Реал. 

Заради наличието на Кроос, Анчелоти можеше да си позволи да играе без строго определена система, защото самият играч беше системата в Реал. Сега обаче ще трябва да запретне ръкави, защото халфовата линия изглежда отчайващо на старта на сезона. 

Липсата на Кроос - най-големият проблем за Реал Мадрид

Дълбочината в състава 

Повечето играчи на Реал Мадрид ще изиграят над 70, а може дори над 80 мача през настоящия сезон с всички ангажименти, които клубът ще има, включително с новия формат на Световното клубно първенство, както и мачовете на националните отбори. Въпреки това, Флорентино Перес отказва да привлече нови футболисти. Начо напусна, Алаба се контузи, Камавинга също - за нито един от тях не беше взет заместник. Карлето ще трябва да се оправя с наличните футболисти, а всяка следващата контузия може да се окаже пагубна за тима. Изглежда само в нападение ситуацията изглежда добра, но пък от друга страна "кралете" нямат нито един типичен таран в селекцията след напускането на Хоселу. 

Колебливата защита 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Едер Милитао и Антонио Рюдигер нямат необходимата сработка помежду си. През целия минал сезон германският ас играеше като десен централен защитник, независимо от това кой е негов партньор. Сега обаче той трябва да играе от лявата страна и все още си личи, че не е свикнал да играе на тази позиция в схема с 2-ма централни бранители. Милитао пък се завръща след контузия и още по време на подготовката се видя, че не е в оптимално състояние. 

Многото мачове 

Реал Мадрид трябва да играе за Суперкупата на Испания, Световното клубно първенство, Купата на Краля, Ла Лига и Шампионска лига, като два от тези турнири са с нови формати, а Суперкупата се играе на друг континент. "Кралете" имат гарантирани над 60 мача през този сезон и натоварването в комбинация с цялото пътуване може да се окаже проблем за Карло Анчелоти и компания. 

Дясното крило не фигурира за Реал Мадрид 

Родриго, Винисиус и Мбапе искат да оперират отляво на нападението. И, докато през миналия сезон в схема 4-4-2 имаше как да се покрие атаката от дясно, най-вече от Валверде и Карвахал, то при 4-3-3 е очевидно колко лоша идея е всичко да се случва основно отляво. Всички отбори могат да "претрупат" тази зона и в тесни пространства да бъдат неутрализирани и Мбапе, и Винисиус. Анчелоти трябва час по-скоро да разреши този ребус, тъй като Валверде има повече задължения в средата на терена, а треньорският щаб не може да разчита на още един феноменален сезон за Карвахал и в двете фази на играта, и то без никакви контузии. 

Ще катастрофира ли Реал? 

Предпоставките за истинска катастрофа за налице. Реал Мадрид спечели Ла Лига и Шампионска лига през миналия сезон, но в Испания конкуренцията беше трагична. През този сезон и Барселона, и Атлетико (Мадрид) ще са в по-добро състояние. Реал може  да привлече Мбапе и Ендрик, но съставът беше отслабен на ключови позиции. Ще пострада ли сезонът от тези фактори, или Анчелоти ще намери правилната рецепта за справяне със ситуацията - ще разберем след няколко месеца. 

Анчелоти има много ребуси за разрешаване в Реал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички