Всичко или нищо: На 21-ви септември Антъни Джошуа се сбогува с големия бокс или се връща там, където му е мястото


Всичко или нищо: На 21-ви септември Антъни Джошуа се сбогува с големия бокс или се връща там, където му е мястото
Снимка: GettyImages

1225 0

Едва ли има фен на бокса в тежка категория, който през годините не фантазирал за види двата най-големи сблъсъка, които така и не се осъществиха. И в двата обаче фигурира едно име - Антъни Джошуа

От средата на миналото десетилетие всички искаме да видим Ей Джей срещу Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Начинът, по който се развиха кариерите им обаче, попречи това да се случи. И, докато американецът изглежда приключи с бокса, то все още можем да станем свидетели на битката за Острова между Джошуа и Циганския крал. 

Ей Джей обаче няма да получи шанс да се изправи срещу Фюри, както и като цяло да се бие в големи мачове, ако не спечели днес. Джошуа се изправя срещу Даниел Дюбоа в опит да си върне това, което изгуби преди две години - световната титла. Динамита е действащ първенец на IBF и не е готов толкова лесно да се раздели с пояса на шампион, но за Джошуа пътят към изкуплението има само един край - тотална доминация над категорията, каквато му вещаеха всички анализатори години наред. 

Джошуа срещу Дюбоа е най-важният мач в кариерата на Антъни

Пораженията от Олександър Усик бяха своеобразно "пробуждане" за Джошуа, който след дълго лутане между треньори и стилове най-накрая се завърна към това, което умее най-добре - брутална офанзивна стратегия с тежки удари, залагаща на физическата му мощ, вместо на техническите умения. 

Накратко - Джошуа се завърна към корените си, но вече с повече опит зад гърба си и далеч по-добре развити боксови умения. Чистата мощ е акомпанирана от  бистър ум и добра стратегия, което го върна на пътя на победите. В последните си 4 двубоя Джошуа напомня на боксьора, в чиито умения милиони се влюбиха. И човекът, който върна интереса у масовите фенове към тежка категория. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Най-тежката му задача обаче тепърва предстои. Той ще се изправи срещу Даниел Дюбоа в мач, в който знае, че няма право на грешен ход. Поражение на "Уембли" ще означава край на всички мечти и надежди за дълго царуване в тежка категория, за реванш срещу Усик... за двубой срещу Фюри. 

Джошуа няма право на грешка на 21-ви септември на

Поражение срещу Дюбоа накратко означава, че Джошуа окончателно ще отпадне от сметките на върха в тежка категория. И, ако това стана, ще има ли изобщо смисъл да продължава да се бори? 

21-ви септември е ключова дата за бокса в тежка категория. Днес ще разберем дали Джошуа наистина се е завърнал, или пътят към изкуплението ще остане само една химера... 

Гледайте Джошуа - Дюбоа НА ЖИВО тук!

Гледайте Джошуа срещу Дюбоа в спор за световната титла 

Даниел Дюбоа ще направи първа защита на пояса, който формално му бе даден след победата над Хъргович, докато Антъни Джошуа има шанс за 3-ти път в кариерата си да стане световен шампион. 

Двамата се изправят един срещу друг на "Уембли" пред 100 хиляди души, а битката ще бъде излъчена от DAZN (линк за гледане). В България единствено стрийминг платформата има права за излъчването на боя, като ще предава пълната галавечер с начален час 18:00 българско време. 

Всичко за дата, час, ТВ излъчване и подробности за Джошуа - Дюбоа вижте тук

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА ДЖОШУА - ДЮБОА ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички