Как Джошуа се бие за световната титла, ако Усик е абсолютен шампион в тежка категория?


Как Джошуа се бие за световната титла, ако Усик е абсолютен шампион в тежка категория?
Снимка: Getty Images

261 0

През 2024 година феновете в тежка категория видяха за пръв път през този век абсолютен световен шампион. В епичен дуел между Олександър Усик и Тайсън Фюри украинецът стигна до забележителна победа на 18-ти май и спечели 4-те най-важни колана в бокса, превръщайки се в абсолютен световен шампион за втори път в кариерата си (първият бе в полутежка категория). 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА ДЖОШУА - ДЮБОА ТУК!

Как така тогава Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа ще се бият за титлата на IBF? Както е известно, двамата се изправят един срещу друг на 21-ви септември (събота), за да определят новият шампион на федерацията. Но защо (статията продължава надолу). 

Гледайте Джошуа - Дюбоа НА ЖИВО тук!

Усик се наложи да оваканти титлата 

Украинецът се надяваше да запази статута си на абсолютен шампион до декември месец, когато трябва да се проведе реванша с Тайсън Фюри. От IBF обаче категорично отказаха да оставят колана си в ръцете на шампиона, освен ако не се изправи срещу Даниел Дюбоа за защита на титлата. 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА ДЖОШУА - ДЮБОА ТУК!

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Проблемът обаче е, че по договор следващият му двубой трябва да е с Фюри и, тъй като мачът е насрочен за декември, нямаше как да проведе задължителна защита на колана. По този начин, през юни Дюбоа беше "повишен" в постоянен шампион на IBF, след като на първи юни беше спечелил срещу Филип Хъргович в двубой, който определи следващият претендент за световната титла на IBF.

Гледайте Джошуа - Дюбоа НА ЖИВО тук!

"Антъни и Даниел, знам, че титлата на IBF е важна за вас. Това е моят подарък за вас на 21-ви септември", сподели тогава Усик чрез профила си в "X.com". 

По този начин, Усик на практика вече не е абсолютен шампион, а на 21-ви вечерта IBF ще има нов световен шампион. Ако това е Антъни Джошуа, твърде вероятно е да видим и 3-то издание на битката Ей Джей - Усик. Първите две издания бяха категорично спечелени от украинеца. 

Гледайте опита на Джошуа да стане световен шампион отново 

Даниел Дюбоа ще направи първа защита на пояса, който формално му бе даден след победата над Хъргович, докато Антъни Джошуа има шанс за 3-ти път в кариерата си да стане световен шампион. 

Двамата се изправят един срещу друг на "Уембли" пред 100 хиляди души, а битката ще бъде излъчена от DAZN (линк за гледане). В България единствено стрийминг платформата има права за излъчването на боя, като ще предава пълната галавечер с начален час 18:00 българско време. 

Всичко за дата, час, ТВ излъчване и подробности за Джошуа - Дюбоа вижте тук

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА ДЖОШУА - ДЮБОА ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички