Удар, който го бележи завинаги: Две трагедии сполитат Дидие Дешан още като играч


Удар, който го бележи завинаги: Две трагедии сполитат Дидие Дешан още като играч
Снимка: Getty Images

2817 0

Шега преди всеки отговор, усмивка, която сваля напрежението от всичко, което заобикаля футбола. Дидие Дешан се стреми да бъде първият човек, който е европейски шампион като главен герой на терена и като такъв от скамейката.

Зад тази усмивка се крие страхотна човешка история, като не е разкривал личния си живот. Смъртта пресича пътя му твърде рано, и то два пъти. Коледа в къщата им не е време за радост от 1987 година, пише в своя материал "Marca".

Трагедиите не са непознати за Дешан

Семейството му се готвело да празнува празниците в Англет. На 21 декември брат му Филип взима полет AF 1919, Брюксел-Бордо. Излитането в 12:30 ч. се случва нормално, но така и не каца. Лошото време усложнява маневрата за подход и пилотът не успява да предотврати падането на самолета. Всичките 16 пътници (13 пътници, пилоти и стюардеса) губят живота си.

Тогава Дидие Дешан е на 19 години, когато получи удар, който го бележи завинаги. Но не за първи път животът му показва най-жестоката си страна. Три години по-рано, докато играе в младежкия отбор на Нант, той изгражда солидно приятелство с Марсел Десаи.

На 16 ноември 1984 г. полубратът на Десаи - Сет Адонко, загива в автомобилна катастрофа. Играл е и в младежкия отбор на Нант. Никой мениджър на отбора не събира смелостта да каже Марсело, но на16-годишна възраст Дешан поема тази трудна отговорност.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Може би затова характерът на Дешан е по-твърда от нормалното и той не се сърди на критиките, които на това Европейско първенство не са малко. Световен шампион през 2018 г. като треньор, какъвто беше през 1998 г. на терена, и втори в Катар, Дешан отдавна знае, че футболът е точно това - единствено и само футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички