262 мача и 14 трофея: Суперзвезда на Манчестър Юнайтед показа как се стига от върха до дъното за по-малко от 5 години


262 мача и 14 трофея: Суперзвезда на Манчестър Юнайтед показа как се стига от върха до дъното за по-малко от 5 години
Снимка: Getty Images

3772 0

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и победител в Шампионската лига Уес Браун беше обявен в несъстоятелност през май 2023 г. и бе наем имот от звезда на "Олд Трафорд". Браун прекара общо 19 години в "червените дявли", като направи 262 изяви и спечели 14 трофея по време на престоя си в клуба.

Твърдеше се, че на върха на кариерата си Браун печелеше около 50 000 паунда на седмица в Юнайтед, поради което много фенове бяха шокирани да научат за финансовите му проблеми само пет години след като се оттегли от играта.

Банкрутът на една звезда

Още: Престижното отличие, което отбягна на Кристиано Роналдо: Лени Йоро и още двама от състава на Юнайтед влизат в битка за авторитетна награда

Според скорошен доклад от "Daily Mail", петицията за банкрут на 43-годишния мъж идва от две страни. Едната е от "HMRC", за която се твърди, че Браун дължи шестцифрена сума неплатени данъци - докато другата беше компания за финансиране на автомобили, дължима само няколко хиляди паунда.

Именно заради това в Англия отново поглеждат към историята за това как Браун се бореше с финансите си

Финансите на Браун претърпяват сериозен удар през 2022 г., когато той официално се разделия със съпругата си Лиан Васъл, с която бе в брак 12 години. Смята се, че бракоразводното производство е струвало на Браун значителна сума, но притесненията му за пари изглежда са започнали поради редица лоши инвестиции в имоти.

"По-голямата част от парите му изчезнаха в лоши сделки с имоти. Той надплати във фермата, в която живее Лиан. Той похарчи нещо като 6 или 7 милиона паунда, за да го купи. Те се опитаха да го продадат, но не успяха, дори след като намалиха цената до 4,75 милиона паунда.

Още: Манчестър Юнайтед няма спирка: Уреди 23-годишен футболист на ПСЖ

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Предишен техен имот някога беше обявен за 4,5 милиона паунда, но отне седем години, за да се продаде, накрая беше за 2,4 милиона паунда – почти на половин цена", казва източник, близък до семейството.

Бивши играчи на Юнайтед са му помагали

Няколко от бившите колеги на Браун от Юнайтед веднага са опитали да му помогнат, след като научили за фалита му. Уейн Рууни и Майкъл Карик предложили подкрепата си, докато Маркъс Рашфорд е позволил да остане в един от разкошните му имоти в Манчестър с "тарифа за приятели".

През 2024 г. Браун говори за финансовите си проблеми и твърди, че е имал грешните хора около себе си, когато е получавал професионалната си заплата в Манчестър Юнайтед. "Мисля, че основното нещо е, когато правиш много пари, да имаш нужда от правилните хора, нали? И бих казал, че това е едно от нещата, които нямах. Беше малко по-различно. нямаше много хора, с които да говориш и може би да се срещаш с хора и да правиш това. Не ме интересуваше нищо от това", споделя той.

Още: Манчестър Юнайтед надделя над Реал за млад талант - играчът обясни защо е избрал Манчестър (СНИМКА)

 

"Бързи и яростни": Маркъс Рашфорд с неочаквано и абсурдно оправдание, че карал с превишена скорост

Манчестър Юнайтед е харчил най-много за последното десетилетие - изненадващ клуб + Реал Мадрид сред най-доволните

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички