Джонатан Уудгейт в Реал Мадрид: От мечтания трансфер до най-злополучния дебют (ВИДЕО)


Джонатан Уудгейт в Реал Мадрид: От мечтания трансфер до най-злополучния дебют (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

2062 0

За огромна част от футболистите е мечта е да подпишат с Реал Мадрид и да се докажат на "Сантяго Бернабеу" в достигне на световна футболна слава. Не всеки път обаче нещата минават по план и се стига до някои разочароващи моменти.

Джонатан Уудгейт е сред тези играчи, чийто дебют с "бялата" фланелка няма да се забрави. Нито от него, нито от феновете. И не заради впечатляващо представяне, а защото се нарежда сред най-ужасните дебюти в историята.

И честите контузии не отказват Реал да вземат звездата от Висшата лига

Още: Решението е взето: Винисиус си тръгва от Реал Мадрид

През 2004 година от "Сантяго Бернабеу" плащат сумата от 13,4 млн. паунда, за да привлекат любимеца на феновете на Нюкасъл. Уудгейт толкова бе впечатлил Реал по това време, че дори и трайна контузия през сезона не им помога, за да се откажат.

Той бе играл по-малко от половината от мачовете на Нюкасъл във Висшата лига през 2003/04, като пропусна и Европейското първенство заради разкъсан мускул на бедрото. И въпреки всички минати прегледи в Реал, трансферът бе факт. 

Мач, в който всички се обърка за надеждата на Реал Мадрид

17 месеца не бе "помирисвал" терен, но е избран да стартира като титуляр в сблъсък с Атлетик Билбао. В мач, в който всичко се обърква за играча.

Още: Майката на Мбапе пътувала до Мадрид, за да намери къща за сина си преди трансфера в Реал

Дебют, който се нарежда сред най-ужасните в историята

Несъмнено нетърпелив да впечатли при завръщането си във футбола и дебюта в Мадрид, Удгейт сигурно е мечтал да открие точно тогава головата си сметка. И го прави  - след малко повече от 20 минути игра, но в своята собствена врата. Това не попречи на ентусиазма му, като продължи да търси попадения, за да заличи грешката си. Прекалено прегорял, в 44' си изкарва жълт картон заради необмислено грубо действие.

И вместо това да послужи като предупредителен знак, то се случва обратното. В 66' си изкарва втори жълт картон, за което бива изгонен, а чакането от 13 месеца в Мадрид за дебют не се оправдава. "По дяволите Откъде да започна? Какъв дебют. След жълтия картон и автогола си помислих, че не бъда изгонен и тогава ме изгониха", заяви той след мача. А любопитна история бе разказана как след разочарование в Шампионска лига: Моуриньо плакал, Роналдо бил "мъртъв".

Още:  Не всички са доволни от Карло Анчелоти: Начо е в обтегнати отношения с наставника

Вариантите са само 2: Кой ще спечели Шампионска лига в странния сезон и насред безпорядъка?

Един Мбапе не му стига: Реал Мадрид ще прави опит да привлече брата на Килиан

Семейството на Мбапе проговори: Писна ли им в ПСЖ? Килиан на среща с шейха на Катар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички