Кошмарът на Роналдо с контузията, който Тер Стеген ще се моли да избегне


Кошмарът на Роналдо с контузията, който Тер Стеген ще се моли да избегне
Снимка: Getty Images/Guliver

222 0

Нараняването на пателарното сухожилие е едно от най-сериозните наранявания на коляното за спортист, тъй като времето за възстановяване е около осем месеца. Въпреки че зависи до голяма степен от възстановяването на коляното след операцията.

Д-р Дейвид Барастеги от института "Кугат" бе сред лекарите, които оперираха пателата на Тер Стеген през 2020 г., заяви пред SER, че "в тези случаи операциите се опитват да се извършват възможно най-бързо, стига възпалението да го позволява".

"Преди това той имаше проблем със същото сухожилие, тендинопатия, което наложи две операции. Но разкъсването е по-сериозно или по-инвалидизиращо от това, което имаше преди, цялото сухожилие трябва да бъде зашито. Няма пряка връзка между това нараняване и който беше опериран два пъти, се състезава на най-високо ниво през тези години и не е имал проблеми", добави Барастеги.

Още: Бивш вратар на Реал Мадрид е фаворит за заместник на Тер Стеген, в Барселона имат 2 опасения

Според него възстановяването е не по-малко от шест месеца, но тенденцията обикновено е висока, около осем, въпреки че може да бъде и повече. Лейес смята пателата за основно сухожилие при игра на футбол и това е едно от най-сериозните наранявания на коляното, наред с други неща, защото възстановяването обикновено включва повече условия, отколкото разкъсване на кръстната връзка.

Контузията на Роналдо: отне му година и половина да се върне

На 12 април 2000 г. Роналдо Луис Назарио де Лима направи "счупване". Бившият играч на Реал Мадрид и Барселона нарани пателарното сухожилие на дясното си коляно в първия мач от финала на "Копа" срещу Лацио. Рони се прекръсти три пъти, преди да влезе на терена в 58-ата минута при 2:1 и шест минути по-късно, когато той се опита да дриблира срещу Коуто със същата маневра, както срещу Маркеджиани на спечеления финал за Купата на УЕФА, точно срещу Лацио през 1998 г., той падна на земята.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Току-що беше "счупило", по думите на д-р Гилен, "най-меката и сериозна структура, която съществува:. Сухожилието, което позволява на коляното да тича, да стреля и да дриблира.

Още: Нито капка късмет: Барселона обяви какво се е случило с Тер Стеген

Никой не се нае с прогнози, дори и лицето, което отговаря за операцията му в Париж, д-р Жерар Сайлан: "Чудеса не съществуват. Той се нуждае от поне осем месеца възстановяване, преди да играе отново и дори тогава не мога да кажа, нито аз, нито някой друг, че той ще играе отново. Във всички случаи ще бъде дълъг и труден процес".

Започнаха безкрайни физически и психологически мъчения – дори Пеле го посети, за да го насърчи – което започна да дава плодове на 8 март 2001 г., когато Роналдо беше изписан от болницата. Той участва в няколко приятелски мача - на 19 август вкара гол срещу нигерийския Енимба - но не се появи отново в официален мач до 4 ноември срещу Лече. Тоест година и половина, откакто се контузи.

Още: Легенда на Реал, Лорис Кариус и изгонен от Лудогорец варианти за Барселона

Кошмарът за Барселона изглежда неизбежен - ужасяващи прогнози за Тер Стеген след контузията (ВИДЕО)

Флик след резила на Тер Стеген: Едно от най-силните му качества е играта с крака

Феновете гонят Тер Стеген от Барселона, германецът бесен взе мерки

Грешката на Тер Стеген пренаписа историята на Барселона в Шампионска лига, той емоционално коментира

Да оставиш Боби Робсън без думи: Голът на Роналдо за Барселона, който испанските телевизии повтаряха 3 дни (ВИДЕО)

Ламин Ямал може да счупи 27-годишен рекорд на Роналдо Феномена на Европейското по футбол

Роналдо Феномена изненада: Футболът ми е скучен, предпочитам да гледам тенис

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички