УЕФА не разрешава на БФС да вика чуждестранни съдии


УЕФА не разрешава на БФС да вика чуждестранни съдии
Снимка: Lap.bg

3003 0

Темата с футболните съдии отново е водеща в българския спорт през последните дни. Причината за това е представянето на Кабаков при наряда му през уикенда на дербито между Лудогорец и Левски

Позицията на БФС

Последва нов глас на футболната общественост към БФС за големите мачове от родния шампионат. Желанието е подобни срещи да бъдат ръководени от чуждестранни съдии. Такова беше желанието през пролетта на Ботев Пловдив за полуфиналите с ЦСКА, но от централата бяха категорични в невъзможността за нещо подобно:

"Във връзка с постъпило официално писмо от ПФК Ботев (Пловдив) с искане за назначаване на чуждестранни съдии на двата полуфинални мача от турнира за Купата на България срещу ЦСКА-София, Съдийската комисия към Българския футболен съюз желае да информира както ръководството на ПФК Ботев (Пловдив), така и цялата футболна общественост в България, че подобно искане е невъзможно да бъде удовлетворено.

Българският футболен съюз е част от УЕФА и има сключено споразумение с европейската федерация по Конвенцията за развитие и обучение на съдиите в България, което забранява назначението на рефери от други държави. 

Кабаков свири в Разград

Ръководството на Съдийската комисия има пълно доверие на българските арбитри и смята, че те са доказали своите качества в не една и две важни срещи от първенството и турнира за Купата на България".  

Мнението на Борбалан

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Шефът на Съдийската комисия на БФС Давид Фернандес Борбалан още през октомври 2023 г. повтори, че в плановете му не попадат чуждестранни съдии, а причината - желанието да се налагат местните кадри:

"Казах още на първата си пресконференция, че моята цел е на мачовете от българското първенство да се ръководят от местни съдии. Боря си и ще продължа да се боря това да се случва, защото смятам, че те са способни да го правят".

Още: БФС отговори остро на Левски за Кабаков: Засегна историята и претенциите на "сините"

Кратер зейна пред голлинията на “Колежа”, БФС с ново брутално решение (ВИДЕО)

Искат наказание за Левски заради залепена свастика на "Хювефарма Арена" (СНИМКА)

Георги Иванов поде мечтана революция: БФС пред скъсване на договора за ТВ правата

Георги Кабаков ще свири Лудогорец - Левски, Чинков пратен на ЦСКА - Славия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички