Александър Везенков поведе България към първи успех в квалификациите за Евробаскет 2025


Александър Везенков поведе България към първи успех в квалификациите за Евробаскет 2025
Снимка: Lap.bg

1355 0

Представителната българска селекция по баскетбол стартира с убедителен успех в предварителните квалификации за Европейското първенство 2025. България надигра Кипър с 88:55 (19:15, 29:15, 16:11, 24:14) като домакин в "Арена Самоков". Това бе първата среща за "лъвовете" в група F.

Гостите успяха да се противопоставят само в първата част, която приключи при 19:15 за възпитаниците на Росен Барчовски. Те стартираха срещата в състав Станимир Маринов, Чавдар Костов, Иван Алипиев, Александър Везенков и направилият официален дебют за националния тим натурализиран американец Дейвид Кравиш.

Везенков се разигра до почивката, отбелязвайки 17 точки, а след първите 20 минути България дръпна с 48:30. "Трикольорите" доминираха и през второто полувреме, повеждайки с 64:41 след преди последната част. Най-голямата разлика достигна 33 точки.

Най-резултатен в мача беше българската звезда на Олимпиакос - 24 точки, 8 борби и 3 асистенции. Дейвид Кравиш завърши с 11 точки и 4 борби, а с по 9 точки се включиха Чавдар Костов и Станимир Маринов.

В неделя "лъвовете" ще приемат тима на Румъния отново в Самоков. Четвъртият отбор в групата - Португалия, ще се срещне с България една през ноември.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Вижте останалите новини около националния отбор на България по баскетбол!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички