Черно море спечели бронза в баскетболното първенство


Черно море спечели бронза в баскетболното първенство

1013 0

Черно море спечели бронзовите медали в НБЛ, след като се наложи като домакин на Рилски спортист с 92:88 и спечели серията с 2:0 победи.

Лени Даниел беше най-резултатен за варненци с 19 точки, а Милош Коматина и Станислав Цонков добавиха съответно 17 и 14.

Антъни Гуджино бе над всички за гостите – 22 точки. Джулиън Норфлийт и Симеон Илиев вкараха по 20 точки.

Рилски спортист направи отличен старт на двубоя след две безответни тройки на Гуджино и Тейлър, но момчетата на Росен Барчовски успяха да задържат лидерството едва до средата на първата четвърт, когато Коматина и Великов се разписаха за пълен обрат в полза на Черно море – 13:12. Оттук до края на периода, както и на първото полувреме, „моряците” демонстрираха по-добър баскетбол и напълно заслужено се оттеглиха на почивката с двуцифрен аванс – 51:40.

В началото на второто полувреме двата отбора си размениха ролите, като този път баскетболистите на Рилецо задаваха темпото, а това бързо доведе до стопяване на разликата в резултата – 61:64, като с основна заслуга бе бившият баскетболист на домакините Симоен Илиев. Все пак, в оставащите 120 секунди до края на частта Черно море отново пое инициативата, а бърза серия от 7:0 възстанови двуцифрената разлика в резултата – 71:61.

През по-голямата част от последната четвърт баскетболистите на Драган Баич успяваха да поддържат преднината си, но 30 секунди преди края интригата отново се завърна с пълна сила, след като Бозов, Гуджино и Норфлийт се разписаха за тима от Самоков и разликата пак бе стопена – 88:90. В оставащото време „моряците” запазиха хладнокръвие, а Станимир Маринов не трепна от линията за наказателни удари и по този начин подпечата крайния успех на Черно море, който осигури бронзовите медали на тима му – 92:88.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички