Фамозен Везенков: Саша с брутален мач - стана герой за Олимпиакос


Фамозен Везенков: Саша с брутален мач - стана герой за Олимпиакос
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP

219 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков избухна с 25 точки и 9 борби за успеха на Олимпиакос над Лаврио с 93:75 (19:22, 21:21, 29:21, 24:11) в мач от първия кръг на Гръцката баскетболна лига. „Червено-белите“ започнаха мудно двубоя, но след полувремето вдигнаха оборотите и стигнаха до изразителната победа.

Везенков с ударен мач за Олимпиакос

В първата част мачът бе кош за кош, като Лаврио успя да поведе с 22:19 в края на първата четвърт. Олимпиакос съумя да изравни още на старта на втория период при 27:27, но „червено-белите“ не успяха трайно да установят контрола си в срещата, като преди почивката Лаврио отново поведе с 43:40.

Домакините направиха силна серия в дебютните минути на третата четвърт, като поведоха с осем точки – 48:40. Олимпиакос обаче започна да топи пасива и стигна до равенството при 57:57, а в края на третата част вече водеше с 69:64. Последната четвърт бе изцяло за баскетболистите на Йоргос Баркоцас, които реализираха серия от 18 безответни точки в края, за да решат напълно мача, който завърши при резултат 93:75.

В основата на успеха за Олимпиакос бе Везенков със своите 25 точки, 9 борби и 2 асистенции за 20 минути на паркета. Филип Петрушев завърши срещата с 16 точки, докато Алек Питърс добави 15.

Сам Грифин и Таз Шерман вкараха по 13 точки за Лаврио, докато Рашад Вон добави 11 точки при домакинското поражение на своя тим.

А самият Александър Везенков е най-скъпият играч в Европа (ВИДЕО).

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички