Потвърдено: Александър Везенков е "трейднат" от Сакраменто Кингс - ето кой е новият му тим в НБА


Потвърдено: Александър Везенков е "трейднат" от Сакраменто Кингс - ето кой е новият му тим в НБА
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

3001 0

Вече бе потвърдено, че най-добрият български баскетболист Александър Везенков ще остане в Националната баскетболна асосиация (НБА). 28-годишният състезател обаче ще бъде "трейднат" от отбора, за който игра през миналия сезон - Сакраменто Кингс.

"Кралете" ще го пратят в Торонто Раптърс - заедно с Дейвион Мичел. В обратната посока ще поеме Джейлън Макданиелс. Така отпада шанса за Везенков да се върне в Гърция, след като имаше сериозен интерес и от бившия му тим Олимпиакос, и от Панатинайкос.

Александър Везенков вече ще е част от Торонто Раптърс

Надеждите са Везенков да получава повече шансове в "лигата на извънземните" чрез Торонто Раптърс, тъй като Майк Браун не му даваше особено игрово време при Сакраменто Кингс.

Сделката е изгодна за Сакраменто Кингс, защото клубът бе напът да прехвърли фонда на заплати, след като преподписа с Малик Монк. "Кралете" се целят в това да спестят около 8 милиона долара от заплата за следващата кампания.

Торонто Раптърс пък ще разполага с 45-ия избор от Драфта.

Новината за "трейда" на Везенков бе съобщена и потвърдена от редица престижни баскетболни издания не само в САЩ, но и в Европа. Това стори и Ейдриън Войнаровски - който следди отблизо случващото се в лигата.

Александър Везенков в НБА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички