Пред угрозата Левски да фалира Тити призна: Отслабнах с 18 кг за лято, едва не повторихме сценария на ЦСКА


Пред угрозата Левски да фалира Тити призна: Отслабнах с 18 кг за лято, едва не повторихме сценария на ЦСКА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1059 0

Президентът на баскетболния Левски Константин Папазов призна след изтеглянето на жребия за новия сезон, че "сините" са били много близо до съдбата на ЦСКА, а именно - фалит и отпадане от Националната баскетболна лига. 

Тити за тежката ситуация

Финансовите проблеми сериозно засегнаха столичани, като имаше реална опасност София да остане без баскетболен отбор при мъжете. Президентът призна, че това сериозно се е отразило и на здравословното му състояние.

Коментарът на Папазов

"На Левски голямата цел беше да бъде спасен и да избегне това, което се случи с ЦСКА. На този етап сме само с български състезатели. До някаква степен е подсигурено участието ни най-вече заради компромиса на играчите. Цяло лято беше много близка и възможна тази ситуация. 

Левски е много голяма марка и сме вече единственият баскетболен отбор в София. Бяхме много близо да няма софийски отбор, при положение че 70% от държавата е концентрирана в София, това беше доста реалистично. Огромен компромис от страна на играчите и всички усилия, които се правят да оцеляваме и да ни има.

Много са трудни времената. Всичките неясноти в държавата рефлектират изцяло върху бизнеса. Това не може да не се отрази и върху спорта. Смятам, че най-тежкото премина. Бяхме много близко да станем като ЦСКА. Има време до 5 октомври. Благодаря и на медиите, които през годината помогнахте да завършим сезона. Смятам, че това е добре за българския баскетбол – и Левски, и ЦСКА да съществуват във вариант като финала за Купата.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Трудни са времената, но с воля и характер ще ги преодолеем и да дойдат по-добри такива. Имало е много хубави моменти и много добро финансиране за Левски през годините. Сега трябва да си изстрадаме. Вечното дерби ще липсва на българския баскетбол. То е необходимо за българския баскетбол. Такива обаче са времената. Аз съм оптимист, че рано или късно и те ще се завърнат. Влизам им в положението. 18 килограма съм отслабнал лятото. Много е трудно и всички смятат, че е лесно, но всъщност е много трудно", категоричен е Тити.  

Още: Тити Папазов: Когато дойде времето на Източна Европа, голяма корпорация ще купи Левски

Тити Папазов: ЦСКА отстрани Ливърпул, щом те са могли тогава, защо не сега Левски - Айнтрахт

Федерацията по баскетбол се разграничи и остро осъди Тити Папазов

Тити Папазов за риска, поет от Костов: Трудно е, когато треньор като Мъри е работил преди това

За възпитателя Тити и култа към празноглавото мъжкарство

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички