"Скрити оръжия" и изгряващи таланти: Кои са новите, звездни съотборници на Александър Везенков в Торонто Раптърс?


"Скрити оръжия" и изгряващи таланти: Кои са новите, звездни съотборници на Александър Везенков в Торонто Раптърс?
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

598 0

Александър Везенков има своя нов отбор в НБА! Българинът бе "трейднат" от Сакраменто Кингс и от сезон 2024/25 ще защитава цветовете на единствения тим от Канада в "лигата на извънземните" - Торонто Раптърс. "Динозаврите" са в процес на развитие и мнозина вярват, че Саша ще пасне идеално на играта на отбора. 

В настоящия материал SPORTLIVE.BG ще Ви запознае с някои от новите звездни съотборници на Саша в Торонто.

Много звезди в Торонто Раптърс

Още: С 4 изречения: Александър Везенков каза "сбогом" на Сакраменто Кингс

Безспорно един от най-добрите играчи в селекцията на сръбския треньор Дарко Райкович е Имануел Куикли. 25-годишният гард направи страхотна кампания, завършвайки със 17 точки, 3.8 борби и 4.9 асистенции средно на мач. Той е отличен стрелец зад арката и се очаква да получи нов договор на стойност 175 милиона долара съвсем скоро.

Друга голяма звезда в отбора на Раптърс е Ар Джей Барет. Драфтнат под №3 в драфта през 2019 година, възпитаникът на колежа "Duke" се наложи веднага в Ню Йорк Никс, но в края на 2023 година бе пратен обратно в своята страна - Канада и по-точно в тима на Раптърс. Роденото през 2000 година крило направи много добър сезон, отчитайки се с 20.2 точки, 5.4 борби и 3.3 асистенции средно на мач.

Последен, но не последно място се нарежда креативното крило - Скоти Барнс. Драфтнатият под №4 през 2021 година възпитаник на колежа във Флорида бе един от основните баскетболисти за Раптърс през изминалата кампания. Той записа 19.9 точки, 8.2 борби и 6.1 асистенции средно на мач, с което се наложи като един от лидерите в състава на Раптърс.

Останалите в Торонто

Везенков ще има възможността да играе и с други опитни играчи в Торонто. Изпъкват още имена като Кели Олиник, Гари Трент-младши, Якоб Пьолтл, Брус Браун, Гарет Темпъл и много други.

Ще играе ли за Торонто Раптърс? Всичко зависи от Александър Везенков

Как шефът на Везенков в Сакраменто мазно излъга преди да го прати в Канада ден по-късно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички