ВИДЕО: Ракетите взривиха Далас в мач без защита


ВИДЕО: Ракетите взривиха Далас в мач без защита

920 0

Тексаксият сблъсък в първия кръг на плейофите на НБА между Далас Маверикс и Хюстън Рокетс по всичко изглежда приключил, след като "ракетите" взеха гостуването си тази вечер и поведоха с 3:0 в серията след епичен успех със 130:128.

Мачът почна с разлика от 10 точки за Хюстън Рокетс, но появата на терена на Джей Джей Бареа вдъхнови Маверикс за серия от 32:14, след която шампионите изглеждаха така, че ще могат да вземат победата тази нощ и да намалят серията на 2:1.

През третата четвърт обаче Джеймс Хардън се развихри, а с тройка 7 минути преди края даде аванс на "ракетите" от точка. Той отбеляза 16 точки само в третата част, а Рокетс се откъснаха на 9 точки пред своя домакин.

В края на двубоя Далас се върна в мача, а минута преди края разликата беше само точка в полза на гостите от Хюстън. Хардън вкара кошове в две поредни атаки, за да даде аванс на своите от 129:126 12 секунди преди края. Монта Елис върна единия кош, а след това домакините фаулираха Кори Бруър. Той прати единия изстрел в коша, но втория не успя и Далас получи шанс да спечели мача. Елис успя да стигне до чиста стрелба, но прати топката в таблото - 128:130 и 0:3 в серията в полза на Хюстън Рокетс.

Джеймс Хардън реализира 41 точки, раздаде 9 асистенции и овладя 5 борби, водейки своите към победата. Дуайт Хауърд пък реализира 13 точки и овладя 26 борби, 11 от които в нападение.Именно по този показател "ракетите" смазаха "маврите" и стигнаха до 3-а поредна победа.

Дирк Новицки и Монта Елис записаха по 34 точки, но това се оказа недостатъчно за успех, а Маверикс нямат право на повече грешки, след като губят с 0:3 в серията.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички