За само 42 мача в НБА: Александър Везенков се прибира в Европа с БРУТАЛНА сума пари


За само 42 мача в НБА: Александър Везенков се прибира в Европа с БРУТАЛНА сума пари
Снимка: Getty Images

3122 0

Александър Везенков зарадва цяла България, когато преди година обяви решението си да премине в НБА в амбициозния отбор на Сакраменто Кингс. Саша се превърна във втория българин, играл в "лигата на извънземните", но само година по-късно той ще се завърне в Европа.

По-рано през 2024-а Везенков стана част от "трейд" между "кралете" и Торонто Раптърс. След дълги преговори българинът реши да се върне в Еворпа и разтрогна с "динозаврите". Съвсем скоро трябва да бъде обявено и официално завръщането му в Олимпиакос. В настоящия материал пък SPORTLIVE.BG ще Ви представи точната сума, която Саша спечели отвъд Океана за един сезон.

Колко пари заработи Александър Везенков?

Още: Александър Везенков не иска да е статист, а герой в своята баскетболна мечта

През сезон 2023/24 с екипа на Сакраменто Кингс Везенков записа 42 мача в НБА с екипа на Сакраменто Кингс, като постигна средно по 5.4 точки и 2.3 борби за около 12 минути на паркета. За тези свои цифри според "Spotrac" той е прибрал в своята банкова сметка сумата от $6,341,464 - базовата му заплата за кампанията, което се равнява на 11,420,057 лева.

Везенков се прибира в Европа с огромна сума пари

Припомняме, че той подписа 3-годишен договор със Сакраменто Кингс през лятото на 2023 година, който при пълно изпълнение щеше да му донесе около 21 милиона долара за този период.

Уменията на Саша на корта обаче бяха подминати от треньора на Кингс Майк Браун, който реши да не го възнагради с достатъчно игрови минути, като дори имаше дълъг период от мачове, в който Везенков отпадна от ротацията на своя тим.

Именно поради това той поиска да напусне тима от столицата на Калифорния и се озова в Раптърс, където обаче не е получил нужните гаранции, че ще играе достатъчно и в крайна сметка, ще се завърне обратно в Европа.

Саша Везенков се отказва от 6 милиона долара, за да напусне окончателно НБА

Изкушават Везенков да се завърне в Олимпиакос с безплатни филми за възрастни за цял живот

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички