2 сензации, 1 отказване, най-бързият нокдаун в историята: Галата Джошуа - Дюбоа (ВИДЕО)


2 сензации, 1 отказване, най-бързият нокдаун в историята: Галата Джошуа - Дюбоа (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4577 0

Антъни Джошуа не успя да спечели световната титла на IBF. Той бе жестоко прегазен от Даниел Дюбоа. Ей Джей се озова на земята още в първия рунд и оцеля като по чудо в следващите рундове, като и гонгът го спаси със страшен късмет.

В петия рунд, когато най-сетне вкара по-мощен удар в опонента, последва зверска размяна на удари, която тотално разнищи Джошуа и той нямаше как да стане. С това продължи и чудесното представяне на Дюбоа в последните години. Вижте повече за боксовото зрелище между Джошуа и Дюбоа.

Цялата галавечер бе изпълнена с много емоции. Тя започна с шокиращата загуба на Чембърлейн от Падли, като видяхме и най-бързия нокдаун в историята на бокса. Освен това се стигна до отказване на британска легенда. За развитието на всички мачове можете да прочетете по-долу в материала (както и да видите ВИДЕО на ключовите моменти от всеки от тях).

Галавечерта Джошуа - Дюбоа НА ЖИВО

БУМ! СМАЗВАЩА ЛИЦЕТО ЛЯВА КУКА - СЕНЗАЦИЯТА НА ГАЛАВЕЧЕРТА ДЖОШУА - ДЮБА Е ФАКТ (ВИДЕО)

Антъни Джошуа спукан от бой от Даниел Дюбоа

Началото на мача за Антъни Джошуа бе кошмарно. Даниел Дюбоа го спука от бой в първите рундове, като го прати на земята на няколко пъти.

Чак в петия рунд Джошуа вкара добри попадения, но мигновено след това Дюбоа му отговори със зловещи десни - вторият от които точно в брадичката, повалил безпомощния Джошуа и прекратил мача.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Повече подробности и пълното развитие на боксовото зрелище Антъни Джошуа срещу Даниел Дюбоа.

Изненадващият развой на Чембърлейн - Падли

Джош Падли постигна една от най-големите победи в кариерата си, побеждавайки с единодушно съдийско решение. Арбитрите дадоха оценки 95-93, 96-92, 96-92, макар че влезе в ролята на аутсайдер. 

В осмия рунд Падли успя да прати Чембърлейн на пода с ляво кроше, което се оказа решаващ момент в двуострия мач. Въпреки, че Чембърлейн се изправи и продължи - следващите рундове бяха по-добри за Падли, който се възползва от ситуацията и задълбочи преднината си. 

Чембърлейн получи предупреждения за неправомерни действия и дори беше наказан с отнемане на точка в деветия рунд, което допълнително наклони везните в полза на Падли.

Зрелищният сблъсък между Дейвис и Кели

Джош Кели победи Дейвис със съдийско решение в оспорван мач. Реферите дадоха резултати 114-114, 115-113 и 115-114 в полза на Кели. Въпреки че се очакваше Кели да доминира, мачът се оказа по-успорван от прогнозите.

В първите рундове Кели използваше ефективно правия си удар и пускаше удари в тялото на Дейвис, който не успяваше да отговори на предизвикателството. 

След това Ишмаел опита да атакува, но Кели държеше развоя и самоуверено сваляше гарда за по-голямо шоу на публиката. Дейвис постави съперника в сложна ситуация в последния рунд, но и това не стигна пред арбитрите.

Антъни Касесе срещу Джош Уорингтън

В 12-рундов сблъсък Касесе сломи Уорингтън след единодушно съдийско решение - 118-110, 117-111 и 117-111. Още от първия рунд битката не разочарова, като Уорингтън започна надъхано и веднага атакуваше тялото на опонента. Вдъхновеното му представяне продължи и във втория рунд, но към третия нещата започнаха да се променят. Четвърти и пети рунд бяха за Касесе, който отнесе няколко удара в тялото в шестия рунд, но последва наказателна акция и изключително добри попадения, включително ъперкът във втората половина от рунда.

Седмият рунд бе по-тих, но отново предимството бе за Касесе. Уорингтън тръгна по-рисково в осмия рунд и се откриваше опасно, като отново опонентът му вкара по-добри попадения. Уорингтън натискаше с леви куки в деветия рунд и се подразни на това, че съперникът бе в доста изчаквателна и защитна позиция. В последните рундове Уорингтън рискува и имаше своите шансове, като в 12-ия съперникът дори се озова на земята, но съдията отсъди, че е било подхлъзване.

Джошуа Буатси срещу Уили Хътчинсън

Буатси остана непобеден, след като спечели с неединодушно съдийско решение. Двамата си хвърлиха здрав и интригуващ бой.

Буаци показа защо е големият фаворит още в пътрвия рунд, когато започва да атакува тялото на съперника, което впоследствие щеше да се окаже ключово. Във втория рунд Хътчинсън показа здравата си брадичка, а накрая почти хвана непобедения си опонент с ъперкът. Третият рунд бе далеч по-добър за Хътчинсън, който се чувстваше все по-комфортно. Двамата минаха и през малко мръсен бой в клинч в четвъртия рунд, а в петия Джошуа вкара чудесна лява кука, но съперникът я пое доста добре.

В шестия рунд оотново се затвърди атаката по тялото на Хътчинсън, който се строполи на земята след поредните удари в тялото, но в следващия седми рунд взе важни точки с чудесни попадения. Деветият рунд бе брутален. Той започна със солиден ляв от Хътчинсън, но след това Буаци добре миксира удари в главата и в тялото. Последваха нови мощни попадения в Джошуа, но накрая Буаци пак повали съперника с кука/

В десетия рунд Хътчинсън вкара изключителен и чист ляв ъперкът, но Буаци го пое като шампион. В последния рунд Хътчинсън бе по-активен, знаейки че вероятно резултатът не е в негова полза, но така и не стигна до нещо по-значимо.

Светкавичен развой на Тайлър Дени  - Хамза Шираз

Определено не се очакваше толкова бързо развитие в този двубой.  Шираз показа невероятна прецизност, като повали Дени едва няколко секунди след старта на първия рунд. Непобеденият увеличи напрежението във втория, правейки безмилостен ъперкът, преди да завърши битката с още едно ляво кроше. Дени се опита да отброи, но реферът беше видял достатъчно и прекрати двубоя. Така Шираз стана новият европейски шампион в средна категория и запазва титлата си на "Commonwealth".

Преди галавечерта на Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа

Ето кои срещи ще наблюдаваме от бляскавата галавечер:

  • Марк Чембърлейн - Джош Падли, лека категория (Чембърлейн е абсолютен фаворит);
  • Ишмаел Дейвис - Джош Кели, средна категория;
  • Тайлър Дени - Хамза Шираз, мач за европейската титла в средна категория (Шираз е абсолютен фаворит);
  • Джошуа Буатси - Уили Хътчинсън, мач за овакантената титла на WBO в лека-тежка категория (Буатси е солиден фаворит);
  • Антъни Касесе - Джош Уорингтън, категория супер перо (Касесе е солиден фаворит);
  • Даниел Дюбоа - Антъни Джошуа, мач за титлата на IBF при най-тежките (Джошуа е солиден фаворит).
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички