Чакането за медал продължава: Станимира Петрова бе сломена от китайка на Олимпийските игри в Париж


Чакането за медал продължава: Станимира Петрова бе сломена от китайка на Олимпийските игри в Париж
Снимка: БГНЕС

5454 0

Родната боксьорка - Станимира Петрова, приключи участието си на Олимпийските игри в Париж 2024, след като загуби от китайката Юан Чанг в категорията "петел".

Станимира спечели първия рунд, а отстъпи в следващите два и така приключи участието си във френската столица точно преди разпределението на медалите.

Припомняме, че победителката от този мач си гарантира минимум бронз на Игрите в Париж. Чакането за медал на настоящите Игри за България продължава към момента.

Станимира Петрова си тръгва от Париж 2024

Развой на Станимира Петрова - Юан Чанг

Първи рунд

В началните секунди двете боксьорки започнаха дефанзивно, а Станимира Петрова получи ляв прав. Българката се движеше доста добре, като реализира кроше, но получи нов прав. При оставащи 30 секунди Чанг вдигна оборотите и опита няколко комбинации, но получи десен прав от Станимира, като след това пласира и кроше. 3:2 съдийски гласа в полза на Петрова.

Втори рунд

Българката започна ударно втория рунд, пласирайки ляв и десен прав. Последва добра работа с крака и десен в тялото от нашата състезателка. Станимира показа добро самочувствие и опитваше различни комбинации от удари. Тя получи и удар в тила, но това остана незабелязано от рефера. В последните секунди двете боскьорки си размениха по един десен прав. За съжаление, съдиите отсъдиха рунда за китайката с 4:1.

Трети рунд

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Юан Чанг стартира добре, пласирайки добри прави удари в каската на Станимира, но българката реагира с няколко мощни удара, които разклатика опонентката ѝ. При по-малко от минута Петрова вкара чудесен десен прав. Във финалните секунди на последния рунд се стигна до няколко клинча, но всичко сега зависи от съдиите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички