Чудовищна канонада: моментът, в който Усик пречупи, смачка и "нокаутира" Фюри (ВИДЕО)


Чудовищна канонада: моментът, в който Усик пречупи, смачка и "нокаутира" Фюри (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

9672 0

Нокаут - това е масово определението на специалисти, анализатори и бивши топ боксьори за това, което Олександър Усик стори на Тайсън Фюри в 9-ия рунд между двамата в спора за абсолютен световен шампион

Украинецът е новият безспорен крал на тежка категория, след като с разделено съдийско решение му бяха присъдени 4-те основни титли в бокса. Но според мнозина, мачът е трябвало да приключи с колосалната канонада, която Усик нанесе на Фюри. 

Неотсъденият нокаут на Усик срещу Фюри? 

"ПАЛЯЧОВЦИ": СРАВНИХА ФЮРИ С КУБРАТ ПУЛЕВ - ТАЙСЪН ИЗКОПИРА 1 КЪМ 1 ГАВРАТА НА КОБРАТА С КЛИЧКО - УСИК ГО НАКАЗА (ВИДЕО)

Тайсън Фюри се виждаше като абсолютен световен шампион, след като в рамките на 7 рунда доминираше в 5 от тях на ринга. В 8-мия рунд Усик започна да обръща нещата в своя полза, а в 9-тия нанесе серията, която му гарантира званието "неоспорим". 

Всичко започна малко преди края на рунда, когато Усик вкара брутална серия от десен-ляв право в лицето на Фюри. Тайсън едва остана на краката си, но беше видимо разклатен, а Усик не пропусна момента. 

Фюри беше

Украинецът нанесе 9 абсолютни чисти удара и още поне толкова в ръкавиците на Фюри, преди реферът да спре серията и да започне броене. Въпреки че Тайсън не даваше признаци да знае какво се случва, реферът поднови двубоя току преди да прозвучи гонга за край на рунда. 

Според мнозина, битката щеше да е приключила в този момент, ако залогът не беше толкова голям. За далеч по-леки серии по време на галавечерта на Фюри и Усик видяхме да се отсъждат технически нокаути, но в крайна сметка решението битката да не бъде прекратена беше правилно. По  този начин видяхме пълните 12 рунда и исторически момент - разделено съдийско решение и абсолютен световен шампион в лицето на Усик

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички