Доказано: Истината за ролята на Имане Хелиф на Купа Странджа в България (ВИДЕО И СНИМКА)


Доказано: Истината за ролята на Имане Хелиф на Купа Странджа в България (ВИДЕО И СНИМКА)
Снимка: GettyImages; колаж: Sportlive.bg

5079 0

Sportlive.bg беше първата медия, която намери данни за участието на скандалните Имане Хелиф и Ю-Тин Лин на турнири, които са се провели в България. Нещо повече - двете имат общо 10 мача, проведени на територията на нашата страна. 

От няколко дни обаче върлува мълвата, че Хелиф не се е състезавала на родна земя. Вероятно тази информация тръгва от интервю на Стойка Кръстева в БНТ, чийто фокус е решението Хелиф и Ю-Тин Лин да участват на Олимпийските игри в женски категории в бокса. 

Има ли Хелиф мачове в България? 

В предаването на БНТ "Денят Започва" от 3-ти август има интервю със Стойка Кръстева, по време на което тя заявява категорично, че Имане Хелиф не се е била на "Купа Странджа", което е фактически неправилно твърдение. 

"По-рано чух, че тя (бел.ред - Имане Хелиф) е участвала на турнир в България. Това не е вярно. Дойде заедно с отбора си да се подготвя, но не е участвала", казва тя по време на интервюто (интервюто можете да гледате в сайта на БНТ). 

При въпрос за снимковите доказателства, Кръстева отговаря по следния начин: "Тази година присъства заедно с целия си отбор, но не е участвала на турнира "Странджа". 

ВИЖТЕ: Истината за Хелиф, Ю-Тин Лин и боевете им в България

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Вярно е, че през 2024 година Имане Хелиф не се бие в турнира. Но никой не е твърдял, че Хелиф е участвала през тази година. Твърдението и доказан факт е свързано със 73-тото издание на "Купа Странджа", на което представителката на Алжир участва. Тя печели злато в София през 2022 година. Нещо, което Стойка Кръстева не е длъжна да знае, тъй като скандалната боксьорка от Алжир не е в нейната категория. 

Името на Хелиф е вписано в историята на турнира като победител през 2022 година в категория до 63 килограма при жените - ето и схемата на турнира, в който алжирката печели 4 мача: 

Резултати на Имане Хелиф от Купа Странджа 2022

Доказателство има и под формата на видео, публикувано в една от емисиите "Новини" на "Нова телевизия" преди няколко дни и преди предаването "Денят Започва". На видеото ясно се вижда и Хелиф, и името ѝ на потника, и мястото на провеждане на срещата. Ето и самото видео: 

Пълната история на участието на Хелиф и Ю-Тин Лин на турнири, провели се в България, четете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички