Какво се случва с битката Кубрат Пулев - Махмуд Чар, която трябваше да е през септември?


Какво се случва с битката Кубрат Пулев - Махмуд Чар, която трябваше да е през септември?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3450 0

Най-добрият ни професионален боксьор Кубрат Пулев все още не може да получи шанса си да се бие за "регулярната" световна титла на WBA срещу Махмуд Чар. Двамата трябваше да се бият на 30-ти март в зала "Арена Армеец", но роденият в Бейрут шампион получи контузия и мачът беше отложен. 

Тогава беше обявено, че двамата ще се бият през септември, но такъв двубой няма как да има през 9-тия месец от годината. Какво обаче знаем за предстоящия двубой? 

Кубрат Пулев - Махмуд Чар в битка за титлата все още няма дата

Какво знаем за Пулев - Чар? 

В една от редките си медийни изяви през лятото, Кубрат Пулев говори пред "България On AIR" по много политически и спортни теми, като един от разговорите беше насочен към битката за световната титла. 

Тогава Пулев обяви, че през септември битка няма да има. Причината се крие най-вече в контузията на Чар, който твърди, че вече е напълно здрав. Официална дата за двубоя обаче все още няма. 

Кога ще се бият Кобрата и шампиона? 

В същото интервю Пулев обясни, че битката по всяка вероятност ще е през октомври или ноември. Информация за преговорите между двата щаба обаче липсва дори от най-приближените до Кобрата медии. 

Къде ще се бият Пулев и Чар? 

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Първоначално, двамата трябваше да се бият в "Арена София" през март, но битката пропадна. Голямото желание на Кобрата е боят да се проведе в Пловдив на обновения стадион на Ботев (Пловдив). 

Кобрата иска битката с Чар да се проведе в Пловдив

Както е известно, стадион "Христо Ботев" беше изцяло реновиран, като разполага с 18 хиляди седящи места, но капацитетът може да бъде увеличен за боксов двубой, тъй като могат да се организират много места около самия ринг, който заема малко пространство на футболния терен. 

Ако се стигне до организацията на този двубой в Пловдив, вероятно ще станем свидетели на мач пред над 20 хиляди души. 

Какво се случва с Махмуд Чар? 

Боксьорът, който има един официален двубой за последните 5 години, се подготвя за завръщането си на ринга, като в момента на написване на статията (07.09) той е в Дубай. Той пуска публикации и сторита в социалните мрежи как се готви и е част от различни промоционални събития, но няма и думичка за предстоящия двубой срещу Пулев. 

Кога за последно с би Пулев? 

Кубрат Пулев "спаси" галавечерта на 30-ти март, след като в последния момент му беше намерен съперник. Игор Шевадзуцкий се изправи тогава срещу него, като в 12-рундов двубой Кобрата смачка своя съперник и, въпреки че не го нокаутира, лесно успя да спечели и да достигне до 31-вата си победа на професионалния ринг. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: С кой мач Кубрат Пулев стана милионер в бокса? 

Кубрат Пулев има 1 победа в 1 мач през 2024 година

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички