"Палячовци": Сравниха Фюри с Кубрат Пулев - Тайсън срещу Усик КОПИРА Кобрата срещу Кличко (ВИДЕО)


"Палячовци": Сравниха Фюри с Кубрат Пулев - Тайсън срещу Усик КОПИРА Кобрата срещу Кличко (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

8901 0

Битката в бокса, за която всички говорят! Тайсън Фюри допусна първа загуба в професионалната си кариера и загуби титлата на WBC. Тя бе грабната от Олександър Усик, който е първият абсолютен световен шампион при най-тежките след Ленъкс Люис, който печели такъв мач през 1999 година.

Циганския крал започна отлично срещата, като спечели по точки пет от първите седем рунда. Неговият опонент обаче показа супериздръжливост и стана доста по-активен през втората половина от мача, като деветият рунд бе критичен - съдията започна отброяване, даде шанс на Фюри, въпреки че можеше да прекрати мача, а гонгът спаси британеца.

Тайсън Фюри като Кубрат Пулев

Още: ГЕНИАЛНО: Хитрината, с която Олександър Усик победи и Антъни Джошуа, и Олександър Фюри (ВИДЕО)

Фюри загуби от Усик

Любопитен момент обаче уловиха камерите. Той дойде преди украинският му съперник да започне да вкарва доста опасни и тежки попадения - докато все още именно Тайсън Фюри водеше по точки. Момент, който напомни на мнозина за... Кубрат Пулев.

Става въпрос за провокативно действие на Циганския крал, който започна да подскача "клоунски" в ъгъла, опрян на въжетата. Можете да видите проявата му чрез едно от двете прикачени видеа по-долу в материала.

На другото пък можете да си припомните подобното действие на Кубрат Пулев. То датира от първия му мач, в който се изправи за големия залог - световна титла при най-тежките. Разбира се, това бе битката с Владимир Кличко, която се състоя през 2014 година.

Тогава украинецът осъществи 17-ата си поредна защита на титлата. Владимир Кличко нокаутира Кубрат Пулев още в петия рунд, след като преди това го прати и в нокдаун. Това бе 63-тата победа за Кличко на ринга.

Още: "Трябва да е до теб": Историята на плюшената играчка, направила Олександър Усик абсолютен шампион (СНИМКА)

И въпреки че положението му бе тежко - след един нокдаун Кобрата застана на един крак и се изплези срещу Кличко. Можете да си припомните случилото се чрез видеото по-долу в материала - действието се развива на 1:16 минута от кадрите.

Все пак тези действия изиграха лоши шеги и на българина, и на британеца. Малко по-късно последва чудовищна канонада: моментът, в който Усик пречупи, смачка и "изплю" Фюри (ВИДЕО).

НАСТРЪХВАЩО! Историческо: Фюри никога не е бил пребиван така жестоко, както от Усик - ДОКАЗАНО (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички