Пътят към изкуплението: Антъни Джошуа излиза срещу световния шампион, за да си върне изгубеното


Пътят към изкуплението: Антъни Джошуа излиза срещу световния шампион, за да си върне изгубеното
Снимка: Getty Images

1166 0

През 2022 година след второто поредно поражение от Олександър Усик всички считаха, че Антъни Джошуа е приключил с големия бокс. Плах, слаб и непоемащ никакви рискове, британецът беше съсипан от критики, че е изгубил себе си. И с право - след паметния бой над Кличко, Ей Джей изглеждаше изгубил своя път. Но вече не е така. 

Две години по-късно, Джошуа е жаден да завърши своя път на изкуплението. Във върхова форма и след 4 феноменални успеха, двукратният световен шампион получава шанса отново да се бие за световния връх. 

Джошуа срещу Дюбоа в спор за световната титла в тежка категория

На 21-ви септември, на най-голямата възможна боксова сцена на Стария континент - митичният "Уембли", пред 96 хиляди души Антъни Джошуа се изправя срещу световния шампион на IBF Даниел Дюбоа в изцяло британски сблъсък в опит да стане световен първенец за 3-ти път в кариерата си. 

Как да гледаме двубоя? 

Епичният сблъсък между двама от най-тежко удрящите атлети в категорията е на 21-ви септември (събота) и ще бъде излъчен от стрийминг платформата DAZN (линк за гледане). 

Двубоят е част от "pay-per-view" пакет на стойност 34.99 лева, но DAZN предлага 7-дневен безплатен тестови период, така че нямате нужда от месечен абонамент (трябва да спрете опцията за плащане след мача, за да не бъдете таксувани след гратисния период). 

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Гледайте Джошуа - Дюбоа НА ЖИВО тук!

Пътят към световната титла 

След двете поредни поражения от Усик, Джошуа направи кратка пауза, в която взе категорично решение да се върне към корените си, а именно - безпощаден офанзивен стил. За пореден път той трансформира тялото си, превръщайки се в истинска машина за нокаути и това даде резултат - 4 двубоя, 4 победи, 3 с нокаут. С всеки изминал двубой той изглеждаше все по-впечатляващо, като в последния би Франсис Нгану с нокаут още във 2-рия рунд. 

По пътя си към нова световна титла, той спечели срещу Джърмейн Франклин, а след това поред спука от бой Роберт Хелениус, Ото Валин и Нгану. Сега, в събота вечер, той се готви да стори това и срещу действащия шампион на IBF - Даниел Дюбоа. 

Дюбоа няма да се даде лесно 

Дюбоа е най-опасният съперник, който Джошуа ще срещне след битките с Усик. Бърз, техничен и много мощен, Дюбоа се възползва от предоставения шанс и смаза от бой Филип Хъргович, за да си осигури "временната" световна титла на IBF. След като Усик стана абсолютен световен шампион, той трябваше да оваканти пояса на IBF (заради клаузата за реванш срещу Фюри), като това направи Дюбоа новия световен шампион на едната от 4-те най-големи боксови организации. 

Така, срещу Джошуа световният шампион ще направи първата си защита на пояса. И изглежда готов да го стори - още срещу Усик британецът изглеждаше впечатляващо, като според мнозина е бил сериозно ощетен в битката с украинеца, завършила с победа за Усик. Сега, въпреки че е в ролята на аутсайдер, Дюбоа ще се опита да спре "пътя към изкуплението" на Ей Джей и да остане световен шампион. 

Боят над Хъргович направи Дюбоа световен шампион

Интересни факти преди двубоя 

Преди двамата да се качат на ринга на "Уембли", ето ви няколко интересни факта за двубоя: 

  • 95.24% от победите на Дюбоа са с нокаут срещу 89.29% за Ей Джей 
  • Джошуа има 162 рунда на професионалния ринг - значително повече от съперника си 
  • Само в един мач на Дюбоа са се изиграли пълните 12 рунда 
  • Джошуа има 28 победи, 22 от които поредни в периода до 2018 година 
  • Дюбоа има 5 мача, в които е постигнал нокаут още в 1-вия рунд 
  • Джошуа има 3 мача на "Уембли" - и трите завършили с победа в негова полза

Важна информация за двубоя 

Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа ще се бият на "Уембли", като са продадени 96 хиляди билета за зрелището. Двубоят е на 21-ви септември (Събота), като галавечерта започва в 18:00 часа българско време, а главното събитие се очаква малко след 23:30 часа българско време. 

Единственият начин да гледаме мача в България е чрез платформата за излъчване на спорт на живо DAZN, в която галавечерта се продава срещу 34.99 лева - цена, значително по-ниска от тази, която е обявена на Острова и в САЩ. 

Всеки от вас, който няма да може да гледа мача, ще може да проследи по рундове Антъни Джошуа - Даниел Дюбоа НА ЖИВО в Sportlive.bg 

Гледайте Джошуа - Дюбоа НА ЖИВО тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички