Ще завърши ли Антъни Джошуа пътя на изкуплението със световна титла или ще потъне завинаги в забвение?


Ще завърши ли Антъни Джошуа пътя на изкуплението със световна титла или ще потъне завинаги в забвение?
Снимка: GettyImages

988 0

"Пътят към изкуплението" за Антъни Джошуа е почти завършен. Британският нокаутьор има само една цел и в събота вечер има перфектния шанс да я изпълни, а именно - спечелване на нова световна титла в тежка категория. 

Ей Джей се изправя срещу действащия носител на титлата на IBF Даниел Дюбоа в изцяло британски двубой, който ще се проведе пред разпродаден "Уембли" и общо 100 хиляди зрители на стадиона.

Гледайте Джошуа - Дюбоа НА ЖИВО тук!

Битката е главното събитие на паметна галавечер в английската столица, която започва в 18:00 часа българско време, докато "черешката на тортата" се очаква да стартира около 23-00 часа българско време. 

Битката за титлата - само един начин да гледаме 

По традиция, една от най-големите боксови битки за 2024 година ще се излъчи на живо в България от стрийминг платформата DAZN (линк за гледане). Правата за излъчване в цяла Европа се държат от гиганта, като цената на PPV пакета е 34.99 лева, а в същото време от компанията дават 7-дневен гратисен период за услугите на платформата при закупуване на пакета. Подробности за ТВ излъчването на Джошуа - Дюбоа вижте тук. 

Гледайте Джошуа - Дюбоа НА ЖИВО тук!

Залогът в срещата 

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Тъй като Олександър Усик се наложи да оваканти пояса на IBF през юни, Даниел Дюбоа бе провъзгласен за редовен шампион на федерацията и мачът с Джошуа се явява първата защита на пояса като световен шампион. Ей Джей пък ще се опита за 3-ти път да спечели световната титла, както и за пръв път от 2022 година насам, когато загуби поясите си именно от Усик. 

Джошуа и "пътят към изкуплението" 

Бившият първенец на планетата и при аматьорите, и при професионалистите, направи куп промени в кариерата си след пораженията от Усик. По настоящем негов треньор е Бен Дейвисън, като той върна Джошуа към корените му - офанзивен стил с тежки удари. Благодарение на тази промяна, за Джошуа отново се говори като доминираща сила, а Ото Валин и Франсис Нгану усетиха най-добре колко здраво нокаутира Джошуа в момента, губейки от него в последните два двубоя на Джошуа. 

В момента той се намира в серия от 4 победи и има само една цел - отново да е световен шампион и да има достатъчен "гръб", за да се бие с Тайсън Фюри и Олександър Усик. Джошуа вярва, че има силите да се справи и с двамата, а пътят му към тези двубои минава през задължителна победа срещу Даниел Дюбоа. 

Джошуа срещу Дюбоа в спор за световната титла в тежка категория

Световният шампион няма да се даде лесно 

Даниел Дюбоа е един от най-тежките нокаутрьори в тежка категория, след като над 95% от мачовете му са завършили преждевременно. Той е изиграл само един пълен двубой в кариерата си и е напълно готов да спре Джошуа, знаейки че брадичката му е уязвима. 

Дюбоа е опасен боксьор, но има един голям проблем - защитата срещу удари с дясната ръка, а последните си битки Ей Джей демонстрира ясно, че няма и помен от притесненията му да я използва, за да не остане открит за контраатака. 

Преди няколко години Дюбоа можеше да спре с бокса заради зловеща контузия, която едва не го остави без око. Днес той е една от най-доминиращите сили в категорията и е готов на всичко, за да защити пояса си. 

Боят над Хъргович направи Дюбоа световен шампион

Рекорд на двамата в бокса 

Антъни Джошуа е в серия от 4 победи, постигнати срещу Джърмейн Франклин, Роберт Хелениус, Ото Валин и Франсис Нгану. Три от тези двубои завършиха с нокаути, а Ей Джей има вече 28 победи на професионалния ринг. 2 от 3-те му загуби бяха допуснати от Олександър Усик, докато 1-вото му поражение беше едно от най-шокиращите в историята на бокса - от Анди Руис. 

25 от победите на Ей Джей са дошли след нокаут. 

Сходни са данните и на Дюбоа - британецът има 21 победи, като само една от тях е дошла след съдийско решение, а всички останали - с нокаут или технически нокаут. Двете му поражения - срещу Джойс и Усик, също са след нокаути. 

Теглото на Джошуа 

Джошуа премина през огромни трансформации през годините, включително сваляйки страшно много килограми, за да стигне тегло от 107 килограма в реванша срещу Анди Руис. 

В Лондон в петък вечер той закова кантара на 114.4 килограма, което е сходно с килограмите, които закова и срещу Франсис Нгану. Това е оптималното му тегло, тъй като в последните 4 мача килограмите му са около 114-115. 

Теглото на Дюбоа 

Световният шампион ще се опита да пребори разликата в размаха на двамата, доближавайки се до килограмите на Джошуа. Дюбоа е "налял" сериозна мускулна маса, като демонстрира върхово за кариерата си тегло - 112.8 килограма. Това е с повече от килограм повече спрямо двубоя му срещу Филип Хъргович преди по-малко от 4 месеца. 

Фаворит в битката Джошуа - Дюбоа

Въпреки че Дюбоа е действащият шампион на IBF, фаворит в предстоящия сблъсък на "Уембли" е Антъни Джошуа. Това обаче няма никакво значение на ринга. Само преди 3 месеца Дюбоа беше в ролята на аутсайдер срещу Хъргович, но британецът го спука от бой и в 10-ия рунд балканецът беше принуден да се откаже от боя. 

Коефициентът за победа на Джошуа е около 1.20-1.30 в различните букмейкърски къщи, докато успех за Динамита е оценяван на 4 към 1. Най-вероятният изход според букмейкърите пък е нокаут, технически нокаут или дисквалификация за претендента - между 1.40 и 1.50. 

Джошуа - Дюбоа по DAZN на 21-ви септември

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички