Тайсън Фюри срещу Олександър Усик: В колко часа започва битката на века в бокса?


Тайсън Фюри срещу Олександър Усик: В колко часа започва битката на века в бокса?
Снимка: GettyImages

6989 0

Вероятно нетолкова върлите фенове на бокса се питат защо Фюри - Усик е битката на века? Причините са няколко, но най-основното е, че за първи път след 1999 година ще има мач при най-тежките, който ще излъчи нов абсолютен световен шампион.

Задължително е да отбележим, че този неоспорим шампион ще е различен от всички останали в историята. Тайсън Фюри или Олександър Усик ще се превърне в първия, който печели тази привилегия според нововъведения регламент от 2007 година. Той гласи, че за да се нарече някой абсолютен световен шампион, то той трябва да притежава титлите на WBC, WBA, WBO и IBF.

Гледайте зрелището Фюри - Усик тук!

Олександър Усик държи колана на три от четирите най-престижни организации, след като победи два пъти Антъни Джошуа. Единствено титлата на WBC е в Циганския крал. Самият украинец е бил неоспорим шампион в полутежка категория. А днес (18.05) на галавечерта в Рияд, Саудитска Арабия ще опита да стане абсолютният световен шампион и при най-тежките.

Кога започва мачът между Тайсън Фюри и Олександър Усик?

Усик срещу Фюри

Голямото шоу стартира в 19:00 часа българско време. Има общо десет двубоя, като началото на дуела между Фюри и Усик зависи и от развитието на предишните девет мача. Посочено е, че срещата ще е след полунощ българско време, но изглежда по-реално да е дори около и след 01:00 часа. Ще можете да следите Фюри срещу Усик НА ЖИВО в SportLive.bg.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Абонирайте се за зрелището Фюри - Усик

Картата за галавечерта Фюри - Усик

Представяме ви и двубоите, които ще се проведат на ринга в Рияд преди да дойде време за "черешката на тортата":

  1. Исаак Лоуе (24-2-3) - Хасибулах Ахмади (16-1) в категория "перо", Лоуе е осезаемо фаворит;
  2. Давид Нийка (8-0) - Микаел Сейц (12-0) в полутежка категория, Нийка е тотален фаворит;
  3. Даниел Лапин (9-0) - Октавио Пудивитър (9-1) за интерконтиненталната титла на WBA в полутежка категория, Лапин е тотален фаворит;
  4. Сергей Ковальов (35-4-1) - Робин Сирван Сафар (16-0) в полутежка категория, Сафар е фаворит с леко предимство;
  5. Марк Чембърлейн (15-0) - Джошуа Олувасеун Уахаб (23-1) за сребърния пояс на WBC в лека категория, Чембърлейн е тотален фаворит;
  6. Моузес Итаума (8-0) - Иля Мезенцев (25-3) за интерконтиненталната титла на WBO в тежка категория, Итаума е тотален фаворит;
  7. Агит Кабайел (24-0) - Франк Санчез (24-0) в тежка категория, Санчез е фаворит с леко предимство;
  8. Джо Кордина (17-0) - Антъни Какаче (21-1) за световните титли на IBF и IBO в категория "супер перо", Кордина е доста осезаемо фаворит;
  9. Джай Опетая (24-0) - Маирис Бриедис (28-2) за световната титла на IBF в полутежка категория, Опетая е доста сериозен фаворит.
  10. Тайсън Фюри (34-0-1) - Олександър Усик (21-0) за абсолютен световен шампион при най-тежките - титлите на WBC, WBA, IBF и WBO, почти напълно равни шансове, но Фюри е със съвсем малко фаворит.

Защо зарядът е толкова голям? Вижте както точно е представлявало през годините да си абсолютен световен шампион в бокса - как се постига и кои са го правили.

Гледайте зрелището Фюри - Усик тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички