Зеленски се ядоса на поляците за ареста на Усик: Даде команда и вече има резултат


Зеленски се ядоса на поляците за ареста на Усик: Даде команда и вече има резултат
Снимка: Getty Images

2188 0

Президентът на Украйна Володимир Зеленски взе позиция по случая с ареста на абсолютния световен шампион в бокса Олександър Усик. Както е известно, той бе арестуван в Полша - задържан на местно летище.

Зеленски коментира и се намеси след задържането на Усик

Зеленски призна, че е говорил с Усик по телефона и че е много разочарован от отношението към боксьора. Той е дал команда на министъра на външните работи на Украйна и на министъра на вътрешните работи в страната да видят в детайли какво се е случило. Впоследствие съобщи и че Усик е бил освободен.

"Говорих с Олексанър Усик по телефона, след като бе задържан. Бях разочарован от отношението към нашия гражданин и шампион.

Инструктирах министъра на външните работи на Украйна Андрий Сибиха и министъра на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко незабавано да разберат в детайли какво се е случило на летището в Краков.

Сега вече всичко е наред, нашият шампион е освободен и вече не е задържан. На снимката (бел. ред. можете да я видите по-долу в материала) е с нашия консул генерал в Краков, веднага след като бе освободен" - написа Зеленски в Twitter (X). Ето какво заяви Усик, след като бе освободен.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички