Формула 1: Изключително изненадваща раздяла в Ред Бул по средата на сезона


Формула 1: Изключително изненадваща раздяла в Ред Бул по средата на сезона
Снимка: Getty Images

9336 0

Отборът на Ред Бул във Формула 1 ще загуби още един ключов член на своя екип в края на годината, тъй като спортният директор Джонатан Уитли ще напусне.

Джонатан Уитли отива в Ауди

Уитли е част от отбора от 2007 година. По-рано тази година беше обявено, че главният дизайнер на отбора, Ейдриън Нюи, също ще напусне, като неговите бъдещи планове все още не са ясни. За разлика от него, бъдещето на Уитли е определено: той ще поеме ръководството на новия отбор на Ауди, който ще дебютира във Формула 1 през 2026 година.

Още: Още преди новината за Люис Хамилтън и Ферари: Разкриха "тайна" за Карлос Сайнц и Уилямс

 

"Партньорството ни с Джонатан беше дълго и успешно, повече от 18 години. Неговият принос за шест конструкторски и седем пилотски титли, първо като мениджър на отбора, а след това и като спортен директор, завинаги ще остави след в историята на отбора.

Джонатан ще остане на своята позиция до края на сезон 2024, в опита ни да защитим титлите при конструкторите и пилотите. След това той ще изтъпи нужния период на изчакване през 2025.

Всички в Ред Бул му пожелават всичко най-добро в неговата нова роля и искаме да благодарим на Джонатан. Ред Бул има страхотна дълбочина в състава си, което позволява повишение на кадри от тима. Ние ще обявим новата структура на отбора в следващите седмици", споделя в официално изявление ръководителят на Ред Бул Кристиан Хорнер.

Кошмар за Джордж Ръсел: Дисквалифицираха го в Белгия заради "схема" на Мерцедес

Люис Хамилтън "изяде" Макс Верстапен: Разкритикува го и му даде акъл

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички