Макс Верстапен стартира на "Спа" в Белгия с 10 места наказание


Макс Верстапен стартира на "Спа" в Белгия с 10 места наказание
Снимка: Getty Images

4943 0

Макс Верстапен се очаква да получи наказание от 10 места на стартовата решетка преди състезанието за Голямата награда на Белгия този уикенд. Това съобщава медията "RacingNews365", която твърди, че нидерландският шампион планира да използва нов ендотермичен агрегат на пистата "Спа". Тъй като Верстапен вече е използвал четири от позволените двигатели за сезона, той ще трябва да понесе наказание.

Крах за Верстапен в Белгия

Въпреки че това наказание ще затрудни позицията му на старта, "Спа" е една от най-дългите и подходящи писти за изпреварвания във Формула 1. Поради тази причина, много отбори избират да използват нови двигатели именно там, за да минимизират загубите от наказанията, знаейки че има много възможности за възстановяване на позиции.

Още: Формула 1: Карлос Сайнц жегна Люис Хамилтън и ядоса Ферари с 8 думи

 Макс Верстапен ще стартира с наказание от 10 места

В момента Верстапен води с 76 точки пред Ландо Норис в класирането и използването на нов двигател е стратегическо решение, въпреки наказанието. Също така, Верстапен вече е използвал четири двигателя ICE, четири турбокомпресора, както и други компоненти като MGU-H и MGU-K, което означава, че всяка нова употреба ще води до наказания.

Състезанието в Белгия може да се окаже предизвикателно за Верстапен, особено след като в последното състезание за Гран При на Унгария той срещна неочаквани трудности с болида на Макларън. Също така, има спекулации, че Верстапен може да напусне Ред Бул в края на годината, като по време на последните състезания не се е поколебал да изрази недоволството си по отборното радио, което е предизвикало полемика.

Люис Хамилтън с уникално постижение във Формула 1, с което дори и Михаел Шумахер не може да се похвали

Макс Верстапен си намери майстора: Дясната му ръка му затвори устата след много оплаквания (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички