Ред Бул взе възможно най-тежкото решение: Ето какво ще се случи с Макс Верстапен


Ред Бул взе възможно най-тежкото решение: Ето какво ще се случи с Макс Верстапен
Снимка: GettyImages

8699 0

В разгара на сезона във Формула 1, екипът на Ред Бул е изправен пред сложна дилема. Според съветника на отбора, доктор Хелмут Марко, "Биковете" може да се наложи да се откажат от битката за конструкторската титла, за да гарантират четвъртата поредна шампионска корона за своя водещ пилот Макс Верстапен.

Титла за Макс Верстапен

Още: Специалист в областта на Формула 1 каза бруталната истина за Норис, Пиастри и Макларън

Марко признава, че разликата от едва осем точки в конструкторския шампионат с Макларън е незначителна и че тимът от Уокинг може скоро да излезе начело. Въпреки това, Верстапен има значителна преднина от 62 точки пред Ландо Норис в индивидуалното класиране, което увеличава шансовете му за спечелване на титлата.

Австриецът също така подчертава, че слабото представяне на отбора в Монца може бързо да намали преднината на Верстапен и да доведе до загуба на и двете титли. Затова, според Марко, основният приоритет е да се осигури по-конкурентоспособен болид за холандския пилот, за да му се даде най-добрата възможност за четвърта поред световна титла.

"Въпреки слабото ни представяне на „Монца“ Макс продължава да води с 62 точки пред Норис. Но преднината бързо ще се стопи, ако продължаваме да се представяме по подобен начин. Ако не дадем на Макс по-контролируема кола и имаме още няколко подобни представяния, ние може да загубим и двете титли", каза д-р Марко.

Верстапен избухна след провала на "Монца": Превърнахме болида ми в чудовище!

Безкрайно емоционален Шарл Льоклер със силни думи след успеха на "Монца"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички