Силно каране за българите в Ногаро


Силно каране за българите в Ногаро
Снимка: Getty images/Gulliver

1672 0

6-о и 9-о място заеха българските пилоти във второто състезание от първия състезателен уикенд в европейските серии GT4 за 2015 година, съобщава Autoclub.bg. Павел Лефтеров с Lotus Evora GT4 завърши 6-и на пистата в Ногаро, Франция, на 20,686 секунди от победителите Марсел Ноорен/Йеле Беелен с Chevrolet Camaro, а Григор Григоров и Ивайло Цонев със SIN R1 GT4 финишираха 9-и, на 1 обиколка от първите.

Състезанието се оказа изключително оспорвано, с много битки за всяка една позиция и дори няколко удара, които оказаха влияние върху класирането.

Заради такъв удар отпадна Хендрик Щил със SIN R1 GT4, който беше ударен от холандеца Рикардо Ван дер Енде в 25-ата обиколка. Холандският пилот с Ford Mustang изпусна спирането за един десен завой, излезе в зоната за сигурност и когато тръгна да се връща удари минаващия край него Щил, вместо да изчака другите коли и да се върне безопасно на пистата.

След инцидента Ван дер Енде, който е шампион в GT4 сериите за миналата година обясни, че е останал без спирачки и за това се е ударил в Щил, а след това се заби в една от предпазните огради.

Лефтеров беше един от пилотите, които се бореха за място в Топ 3. Той проведе оспорвана битка с пилотите около него – Кребс/Класен с Porsche Cayman и Даниел Укерман с Lotus Evora GT4, но малко преди финала се завъртя и излезе от пистата, като не стана ясно дали не е ударен отзад от Укерман в завоя. Българинът завърши на трето място в неговата категория Am.

Следващият състезателен уикенд от сезона в сериите GT4 е от 22 до 24 май на холандската писта „Зандвоорт”.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички