След дългото смъмряне: Макс Верстапен най-накрая доволен от болида си


След дългото смъмряне: Макс Верстапен най-накрая доволен от болида си
Снимка: Getty Images

445 0

Отборът на Ред Бул имаше един от по-успешните си дни напоследък, като Серхио Перес и Макс Верстапен показаха впечатляваща скорост по време на петъчните тренировки преди Гран При на Азербайджан.

Макс Верстапен доволен от Ред Бул

Още: След доминация на Макс Верстапен: Шарл Льоклер най-бърз във втората тренировка в Баку

Макс Верстапен спечели първата свободна сесия, но във втората срещна затруднения, допускайки грешка при спирането за петия завой, като за малко не се удари в стената. Той също така се оплака от затруднена видимост заради ниското слънце в късния следобед. Въпреки тези проблеми, Верстапен оцени деня като успешен за отбора.

"Мисля, че като цяло денят беше добър. Научихме доста. Сега ни остава да доуточним нещата, които изпробвахме. Смятам, че досега този уикенд ние сме по-конкурентни, така че това е позитивно.

Пистата беше много хлъзгава. Има много 90-градусови завои, така че дори и най-малкото блокира на гума те кара да натиснеш спирачките по-силно, за да не се удариш в стената, като застраховка.

Но със сигурност втората тренировка беше малко по-сложна за мен. Така че, както казах, ние просто трябва да оправим малко баланса и съм сигурен, че след това ще бъдем конкурентни", сподели Макс.

Състезателният уикенд в Баку продължава днес (14 септември) с третата свободна тренировка и квалификацията за състезанието за Голямата награда на Азербайджан.

Още: Без дъжд, но големи жеги: Същински "ад" чака пилотите от Формула 1 в Азербайджан

Още: В отбора на Макларън изненадаха с решение за Гран При на Мексико

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички