Без телевизия за участниците на Олипиадата в Рио


Без телевизия за участниците на Олипиадата в Рио
Снимка: Getty Images/Guliver

1029 0

Така организационният комитет на Олимпиадата в Рио ще следи да няма никакво надхвърляне на лимитите за разходи. Бразилия силно е засегната от рецесия, инфлацията достигна 10%, безработицата расте и затова се налага да няма никакво разточителство при организирането на летните олимпийски игри, на които Рио ще е домакин догодина.

Така в стаите на атлетите няма да има телевизори, а в апартаментите ще има само по един тв пост. Ще се пести и хартията за разпечатване на материали. Организаторите бяха стигнали дотам, че смятаха да спрат и климатиците в олимпийското градче, но масовите протести от страна участващите делегации, отмениха тази доста крайна идея за икономии.

"Това ще са първите Олимпийски игри с интелигентно управление на разходите и с добре балансиран бюджет. Ще направим олимпиадата с парите, с които разполагаме. Няма да оставяме дългове на правителството и обществото", подчерта представителят на организационния комитет Марио Андрада.

Комитетът разполага с 1.9 млрд. долара за организирането на Игрите, без да черпи от парите на федералното правителство, които са предназначени за други сектори като сигурност, инфраструктура, транспорти и енергетика, пише БГНЕС. Андрада подчерта, че икономии няма да се правят за сметка на спортните съоръжения, самите спортове и церемониите. Рио-2016 е с 80% готовност и през април вече ще е със 100 %. Това ще е една зрелищна олимпиада", обеща Андрада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички