БРАВО! Безгрешна Стилияна Николова със злато в невиждани битки - победи и Боряна Калейн


БРАВО! Безгрешна Стилияна Николова със злато в невиждани битки - победи и Боряна Калейн
Снимка: Getty images

1148 0

Стилияна Николова спечели златото на Европейската купа по художествена гимнастика, която се състоя в Баку, Азербайджан. Това е първата надпревара от този род, като регламентът бе доста любопитен.

Става въпрос за дуели, наречени "крос битки", каквито не са се срещали в художествената гимнастика. При тях състезателите се изправят един срещу друга и логично - тази с по-малък резултат отпада.

Стилияна Николова със злато на Европейската купа в Баку

Стилияна Николова срещна сериозен съперник във финала - италианката София Рафаели. И двете играха с лента, а българката се представи изключително силно и не допусна нито една грешка, като така напълно заслужено получи оценка от 32,800 точки. София Рафаели пък получи 32,200 точки и остана със среброто на второ място. А какъв беше пътят на Николова до финала?

Любопитното е, че тя отстрани и друга от най-добрите ни представителки в художествената гимнастика - Боряна Калейн. Двете се срещнаха на полуфинал, където на бухалки Николова получи оценка от 34,250, а Калейн остана с резултат 34,100.

В битката за бронза Боряна Калейн игра с лента срещу Дария Атаманов от Израел и получи 31,350 точки. Нейната опонентка обаче бе с 32,950 точки.

Колкото до Николова - на 1/8-финалите (35,500) победи Камила Сеидзаде от домакините (29,250), а на четвъртфинал (37,200) сломи Екатерина Веденеева от Словения (33,000).

По-рано днес (04.05) ансамбълът ни се класира четвърти в многобоя на първата такава Европейска купа. Утре (05.05) Боряна Калейн ще играе на финалите на обръч, топка и лента, а Стилияна Николова - на бухалки. Само по една гимнастичка от страна има право да участва в битката за разпределение на медалите. Българският ансамбъл пък е и на двата финала на отделните уреди.

Боряна Калейн загуби от Стилияна Николова

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички